fbpx

Inför CES 2022

Det är snart dags för världens största hemelektronikmässa CES 2022 att öppna dörrarna. Från att ha varit en digital mässa 2021 så kommer denna upplaga vara en slags hybrid. Både fysiska och digitala möten och presentationer kommer att ske. Tack vare lättade restriktoner för resor mellan USA och Europa, samt vissa delar av Asien, räknar arrangörerna med cirka 2000 stycken utställare. Det är ungefär hälften mot antalet deltagande företag innan pandemin.

Datum: 5-8 januari
Plats: Las Vegas Convention Center

Las Vegas Convention Center

Teman under CES 2022

TV-skärmar

Ett stående tema på mässan är tv-tillverkarnas lanseringar av nya skärmar. Dels vilka modeller som är nya för året och dels en tjuvtitt på kommande tekniker. Ett troligt scenario är att vi får se fler tillverkare av 8K-skärmar.

Mobilelefoner

CES är en stor scen även för mobilbranschen. Trenden de senaste åren är att de stora drakarna har sparat på krutet till andra mässor. Exempelvis Mobile World Congress i Barcelona. Däremot räknar vi med att se fler modeller med vikbara skärmar

Elektriska bilar

Troligtvis det hetaste ämnet de senaste åren och lär förbli så ett tag framöver. Så gott som alla större biltillverkare kommer att vara på plats. BMW, Daimler, Fiat/Chrysler, GM, Hyundai och Mitsubishi är några som är klara. Tesla däremot är inte med som utställare, men deras bilar transporterar besökare i ”Las Vegas Loop”.

Givetvis är det elbilar som är på agendan när biltillverkarna visar upp sin senaste modeller. Bland annat komm GM:s VD Mary Barra att avtäcka nya batteridrivna pickupen Chevy Silverado E.

Food Tech

De senaste åren har bjudit på många nyheter när det gäller teknik och mat. Framför allt har teknik för plantbaserad mat utvecklas rejält de senaste åren, och nya innovationer väntas presenteras i år. Faktum är att CES till år dedikerat en helt egen kategori för Food Tech till detta års upplaga av mässan.

Space Tech på CES 2022

Även detta är en ny kategori på CES. Med tanke på kapprustningen i ”Billionaire Space Race” mellan Jeff Bezos, Elon Musk och Richard Branson så är temat högaktuellt. Bland annat kommer Sierra Nevada Corporation att visa upp sitt rymdskepp. Företaget har skrivit ett avtal om att börja flyga för NASA:s räkning med start under nästa år.

Sierra Nevada CES 2022
Rymdskepp från Sierra Nevada som kommer att visas upp på CES-mässan i Las Vegas

Presentationer och key notes

Årets talare på mässan är bland annat:

  • Mike Sievert, VD för T-Mobile
  • Robert Ford, VD för Abbott
  • Stacy Brown-Philpot, TaskRabbit
  • Jenny Abramson, grundare av Rethink Impact
  • Carmichael Roberts, grundare av Material Impact

CES 2022 och Covid-19

För att få delta på CES måste du visa bevis på vaccination när du hämtar ut ditt mässkort. Om du inte kan bevisa att du är vaccinerad så kommer du att nekas inträde.

Mer information om mässan finns på ces.tech.

Res till CES 2022 med vår partner Bodin & Partners.