fbpx
Den bästa tiden att besöka Las Vegas

När är den bästa tiden att besöka Las Vegas

Du har bestämt dig för att åka, men undrar vilken som är den bästa tiden att besöka Las Vegas. Det beror på olika omständigheter och vilka preferenser du har. Till skillnad från många andra städer så finns det inte en lika markant låg- och högsäsong, även om det finns här också. Vi går igenom omständigheter att ta ställning till för att underlätta ditt beslut när du vill åka.

Väder

Som du kan se i vår genomgång av väder i Las Vegas så har staden ett behagligt klimat stora delar av året. Sommarmånaderna kan bli extremt varma, och de klassiska vintermånaderna december-mars lämpar sig kanske inte för poolhäng.

Medeltemperatur Las Vegas

Sett till väderlek anser vi att perioderna april till början av juni, samt september och några veckor in i oktober, är de ultimata att resa. Du slipper den värsta värmen men får med svenska mått fortfarande en väldigt varm resa.

Trängsel

En faktor som kan vara avgörande är hur många andra turister som är på plats. Färre turister, mindre trängsel. Så här såg besökarantalet ut under 2019 per månad.

Antal besökare Las Vegas

Det är alltså inga större skillnader utan en jämn ström av turister som besöker Las Vegas under ett år. Man brukar dock säga att högsäsong varar mellan mars-oktober och lågsäsongen mellan november-februari. Januari och februari är de lugnaste månaderna.

Kostnad för hotellrum

Ekonomi är något som kan vara en avgörande faktor. Här är snittpriserna för ett rum i Las Vegas under 2019.

Pris rum per natt Las Vegas

För att dra inhemsk turism under de varma sommarmånaderna så är hotellnätterna lite billigare under juni-augusti. Så där kan du passa på att göra ett klipp. Priserna för januari är uppumpade på grund av välbesökta mässor, och det är något du bör hålla utkik på – mer om det nedan.

Tänk på att hotellrum alltid är dyrare torsdag till söndag än söndag till torsdag. Många amerikaner tar långhelg i Las Vegas och det trissar upp priserna.

Övrigt gällande när det är den bästa tiden att besöka Las Vegas

Mässor drar upp priser

När de stora mässorna med 30 000 eller fler besökare pågår i staden får du räkna med riktigt höga rumspriser i Las Vegas. Inte sällar 2-3 gånger högre än de vanliga priserna. Håll koll på kalendern för mässorna, så att inte en infaller just under din tänkta vistelse.

Helgdagar är populära att fira i Las Vegas

Amerikaner tar gärna någon dag extra ledigt i samband med en helgdag och åker till Las Vegas. Exempelvis Memorial Day, Independence Day och Labor Day. När det är helger, som de nyss nämnda, som inte har ett starkt familjeband åker amerikaner gärna till Las Vegas. Däremot vid typiska släkttraditioner, som jul och Thanksgiving, så stannar man hemma.

Poolerna är stängda vissa månader

Hotellen har, med vissa undantag, sina pooler avstängda mellan november och mars. Notera att inga poolpartyn pågår under dessa månader. Så kolla med ditt hotell om deras pooler är öppna om du åker under denna period.

Sport i Las Vegas

Om du har tänkt se på sport i Las Vegas så behöver du anpassa resan efter säsongen. Hockeylaget Vegas Golden Knights spelar NHL-hockey mellan oktober och april. NFL-laget Las Vegas Raiders spelar mellan september och januari. Basebollaget Las Vegas Aviators spelar mellan april och oktober.

Slutsats, när är det bäst att åka till Las Vegas?

Om du är ute efter lite sol och bad så är det viktiga att du åker mellan april-oktober. I övrigt är det upp till plånbok och preferenser som får avgöra ditt val.