fbpx
MGM Grand Las Vegas

MGM Grand

Antal stjärnor: 4 av 5
Hotellets tema: Art deco
Antal rum: 6852 st
Ägare: MGM
Invigdes: 1993 (senast renoverad 2019)
Länk: www.mgmgrand.com

Nuvarande shower:

Ka Las Vegas


En uppskattad show från Cirque du Soleil som pågått sedan 2004. Den kostade 165 miljoner dollar att skapa och fler än en miljon åskådare har sett showen sedan starten.

David Copperfield MGM Grand

David Copperfield

David Copperfield är en av världens mest kända magiker och har en bejublad show på MGM Grand. Det är en av de mest besöka showerna på The Strip.

Jabbawockeez Las Vegas

Jabbawockeez

Dansgruppen vann den första säsongen av ”America’s Best Dance Crew” och har hållit till i Las Vegas sedan 2010. På MGM Grand har man showen JREAMZ som erbjuder en sevärd hiphopdans.

Brad Garrett’s Comedy Club

Brad Garrett’s Comedy Club

Om namnet Brad Garrett klingar bekant så kan det vara tack vare sin roll som brodern Robert i kultserien ”Alla älskar Raymond”. I Las Vegas har han en komediklubb där han ibland själv uppträder. Oftast är det dock någon av USA:s allra hetaste komiker som står på scenen.

Restauranger:

Joël Robuchon Las Vegas

Joël Robuchon

En av USA:s bästa restauranger finns på MGM Grand och delar namn med kocken som står bakom den. Joël Robuchon har dessvärre gått bort, men restaurangen fortsätter vara ett av Las Vegas bästa kulinariska stopp. Tre stjärnor i Guide Michelin, ”5 Diamonds” av AAA och ”Grand Award” av Wine Spector borgar för kvalitet. Fransk mat i världsklass. Givetvis med strikt klädkod.

L'Atelier de Joël Robuchon Las Vegas

L’Atelier de Joël Robuchon

Samma kock men med ett enklare koncept. Inte samma klädkod eller pretentiösa framtoning, men snudd på samma fantastiska meny. Mat och vin håller högsta kvalitet. Kommer du innan anstormningen på kvällen kan du hitta en trerättersmeny för 60 dollar.

Nattklubbar:

Hakkasan Las Vegas

Hakkasan

Om du är ute efter party av hög klass så är det till Hakkasan du ska bege dig till. Här spelar ofta några av världens allra hetaste DJ’s och då är det garanterat fullsatt. Nattklubben ligger längst in på MGM Grand. Inträdet brukar ligga på mellan 30 och 50 dollar beroende på vilken DJ som spelar. En öl kostar cirka 10 dollar och en drink upp mot det dubbla.

Attraktioner/flaggskeppsbutiker:

Top Golf Las Vegas

Topgolf

Det engelska framgångsreceptet Topgolf har rönt stora framgångar i USA och anläggningen i Las Vegas är en av de mest populära. Konceptet är en golfrange där du slår bollar som innehåller ett datachip. Det gör att du kan följa bollen på skärmar. På själva rangen finns det hål som ger olika mycket poäng. Självklart kan du både äta och dricka gott i sköna soffor medan du väntar på att det är din tur att slå.

The Hunger Games Exhibition Las Vegas

The Hunger Games Exhibition

En interaktiv utställning i filmtriologins The Hunger Games tema. Besök och upplev ställen från filmerna. Testa även din förmåga att skjuta pilbåge likt hjältinnan i filmerna gjorde.

Andreas kommentar om hotellet:

Hotellet är nästan som en liten stad i sig. Det finns massor av saker att göra, och det finns bra restauranger och caféer i överflöd. Jag har alltid fascinerats över hotellets säregna skepnad och hur massiv byggnaden är. Den fina gröna färgen kommer faktiskt från Wizard of Oz och dess ”Emerald City”. När hotellet öppnade 1993 så var det nämligen hotellets tema.

Följ oss gärna på Twitter och Instagram. Läs mer om hur vädret i Las Vegas är här.