fbpx

Status för Covid-19 och Las Vegas

Nu har Las Vegas levt med Covid-19 i över ett halvår, likt övriga världen. Staden brottas fortfarande med olika restriktioner i samband med coronaviruset. Vi sammanfattar läget i Las Vegas för tillfället.

Hotell och casinon

Hotellen har öppnat i olika faser och på olika datum, men nu är majoriteten av hotellen öppna. Uppskattningsvis 130 000 hotellrum av 150 000 möjliga är tillgängliga via de öppna hotellen. Däremot får hotellen fortfarande bara ha en kapacitet på 50 procent, så det är färre gäster än vanligt.

Det är krav att bära mask på samtliga hotell och många testar för feber vid entrén. En del hotell som Encore och Planet Hollywood har öppet bara vissa dagar i veckan, och Cosmopolitan släpper bara in bokade hotellgäster och verifierade spelare på sitt hotell.

Räkna med en lägre kapacitet på restauranger, pooler, spelbord, slotmaskiner och liknande aktiviteter på hotellen. Deras natt- och dagklubbar samt poolpartyn är stängda på obestämd tid.

Restauranger och barer

De flesta av restaurangerna har varit öppna i ett par månader nu, men myndigheterna kräver fortfarande maximalt 50 procents kapacitet. Dessutom måste du bära mask fram till att du sitter ner vid din plats.

Renodlade barer var stängda i Las Vegas fram till den 20 september då de fick öppna på nytt.

Restauranger öppna igen i Las Vegas under Covid-19
Restauranger öppna igen i Las Vegas under Covid-19

Shower i Las Vegas under Covid-19

Det som slagit hårdast på Las Vegas turistnäring är att all form av show och underhållning har varit nedstängt sedan i mars. Nu får dock dessa starta upp igen men givetvis med restriktioner. Maximalt 250 stycken åskådare på läktare med fler än 2500 stycken platser. På läktare med lägre kapacitet får maximalt 10 procent av kapaciteten nyttjas.

Först ut att öppna är showerna Absinthe på Caesars Palace och Piff the Magic Dragon på Flamingo. De öppnar 28 respektive 29 oktober. Se och lyssna mer om detta på vår Youtube-kanal. Andra shower som David Copperfield har också meddelat att man kommer att öppna inom kort.

Följ oss gärna på Twitter och missa inte vår guide om sport i Las Vegas.