fbpx
Lake Las Vegas Nevada

Lake Las Vegas

Två mil öster om strippen ligger den konstgjorda sjön och samhället Lake Las Vegas. Namnet till trots så ligger området i den närliggande staden Henderson och inte i Las Vegas.

Vad är Lake Las Vegas?

Precis som med staden Las Vegas så började Lake Las Vegas historia med en obebyggd öken. Det här området ligger dock mer upp mot bergen som omsluter Lake Mead. Redan på 60-talet köpte en affärsman upp området samt rättigheter att få skapa en konstgjord sjö, men det var först på 90-talet som området började utvecklas. Det var ett av Las Vegas-dalens första exklusiva områden med huspriser långt över genomsnittet. Huspriserna sjönk dock rejält under finanskrisen 2008 och det är först nu som de har börjat återhämta sig.

Området innehåller primärt, om man exkluderar sjön, tre olika resorts och ett par stängda bostadsområden. Det är Aston MonteLago Village Resort, Westin Resort och hos Hilton som man som turist kan bo. Områdets centrum heter The Village Lake Las Vegas. Här hittar vi områdets olika restauranger, butiker och uthyrning av vattenaktiviteter på sjön.

Området fick en rejäl skjuts i popularitet i början av 2000-talet när världsstjärnan Cèline Dion flyttade dit, där hon alltjämt bor kvar.

Vad kan man göra i Lake Las Vegas?

Givetvis byggdes ett casino när området byggdes upp, men det har i omgångar gått i konkurs och är sedan 2016 ombyggt till eventlokaler. Lake Las Vegas handlar mer om rekreation än fart och flärd. Och givetvis står sjön i centrum, bokstavligen.

Vattenaktiviteter

Lake Las Vegas

Något man har satsat på mycket för både turister och boende i området är aktiviteter på den konstgjorda sjön. Företaget Lake Las Vegas Water Sports sköter all uthyrning och finns centralt i samhället. Här kan man hyra exempelvis:

  • Kajak (singel och dubbel)
  • Vattencykel
  • Paddelbräda
  • Tramplbåt
  • Flyboard
  • Elbåt

Priser och öppettider finns på den officiella hemsidan.

Bada i Aqua Park

Lake Las Vegas Aqua Park

I sjön finns en uppbyggd hinderbana som heter Aqua Park. En timma kostar 20 dollar, två timmar 30 dollar. Vill man ha access under hela säsongen kostar det 99 dollar. Mer information finns här.

Cable Park

Cable Park Lake Las Vegas

Hos Lake Las Vegas Water Sports kan man även hyra in sig i Cable Park-banan. Åk wakeboard, kneeboard, vattenskidor osv med hjälp av kablar som drar dig längs banan och dess hinder. 15 minuter kostar 15 dollar, 20 minuter kostar 20 dollar.

Hyr en yacht

Yacht Lake Las Vegas

För den extravaganta kan man hyra yachten La Contessa. För en startkostnad på 1250 dollar och sedan 950 dollar per timma kan man skämma bort sitt sällskap. Då ingår kapten och tillgång till båtens alla faciliteter, som exempelvis två barer. Mer information finns här.

Spela golf

Reflection Bay Golf Club Las Vegas

Det finns två golfbanor och en är öppen för allmänheten. Medan den lyxiga South Shore CC är stängd för medlemmar så är Reflection Bay Golf Club tillgänglig för gäster. Öppnade 1998 och är designad av Jack Nicklaus.

Lyssna på livemusik

Lakeside Music

Precis intill vattnet finns en scen för livemusik och uppträdanden. På lördagar under sommaren är det alltid konserter av olika slag. Event listas här.

Hitta hit

Lake Las Vegas bilkarta

Ta dig österut på strippen till Interstate 515 och ta sedan avfart 64B mot Galleria Drive. Åk på Galleria Drive och följ skyltar mot destinationen. Bilresan tar knappa halvtimman från strippen.

Följ oss gärna på Twitter och Instagram. Läs mer guider hos oss, bland annat den om Laughlin.