fbpx

Formel 1 till Las Vegas

Formula 1 Las Vegas

Las Vegas är redan en galen plats, och det är på väg att bli ännu galen med ett Formel 1-lopp på The Strip under säsongen 2023! Tillkännagivandet gjordes under onsdagen att Las Vegas kommer att ansluta sig till Austin och Miami som värdstäder för F1-lopp i USA.

Evenemanget kommer att hållas i november 2023, men ett exakt datum har ännu inte meddelats. Banan kommer att gå förbi en rad kända Las Vegas-landmärken. Bland annat Caesars Palace, Bellagio med sin världskända fontän, Mandalay Bay och den kommande evenemangsarenan MSG Sphere.

Formel 1-loppet i Las Vegas kommer att gå på The Strip

Andreas kommentar om Formel 1 i Las Vegas

Det här är en riktigt stor nyhet som slagit ner som en bomb i Las Vegas. Att den stora lokala turistnäringen LVCVA lyckats knyta till sig ett avtal med världens främsta motorsporttävling är en enorm fjäder i hatten. Stadslopp i F1 tenderar att bli tillknäppta tävlingar med få omkörningar. Exempelvis är det klassiska loppet i Monaco utskällt för att vara mer ett jippo än ett riktigt racinglopp. Förhoppningsvis kan den långa raksträcken på The Strip bjuda upp till omkörningar i alla fall!

Bilder F1 i Las Vegas

Följ oss gärna på Twitter och Facebook.

Lästips: Sport i Las Vegas