fbpx
High Roller Las Vegas

High Roller – Pariserhjul

Om du letar efter en unik och spektakulär utsikt över Las Vegas Strip och dess omgivning så är High Roller något för dig. Det är 167 meter högt och är världens största pariserhjul, 2,7 meter högre än Singapore Flyer.

High Roller stod färdig i mars 2014 och ägs av Caesars Entertainment. Det ligger i slutet av gågatan Linq Promenade som omsluts av Caesars-hotellen Linq, Harrah’s och Flamingo.

Pariserhjulet har 28 stycken gondoler som tar vardera 40 stycken gäster. I gondolerna kan du titta ut åt vilket håll du vill tack vare stora panoramafönster. Här finns också tv-skärmar och högtalare som bjuder på underhållning. Vissa av gondolerna har också bartender där du kan köpa drinkar, både med och utan alkohol. Du köper ett happy hour-pass som ger dig access till baren. Ett varv med High Roller tar 30 minuter.

Kuriosa är att det svenska bolaget SKF försett High Roller med två sfäriska rullager på vardera 8 800 kilo. Det är de största rullagren som tillverkas i SKF:s fabrik i Göteborg. Och kom ihåg, i USA säger man inte ”Paris Wheel” utan ”Ferris Wheel”, efter uppfinnaren George Washington Gale Ferris Jr.

Hemsida: Caesars Entertainment
Öppettider: Måndag-torsdag 16:00-24:00. Fredag-Söndag 12:00-24:00.
Priser:
Dagtid: Vuxen 23,50 dollar. Ungdom 8,50 dollar.
Kvällstid: Vuxen 34,75 dollar. Ungdom 17,50 dollar.