fbpx
Cirque Du Soleil Las Vegas

Cirque du Soleil Las Vegas

Få saker är förknippade med Las Vegas så mycket som Cirque du Soleil. Den kanadensiska nycirkusen är världens största och har huserat i Las Vegas sedan början av 90-talet. Deras shower ses av cirka 10 000 stycken åskådare varje kväll, vilket motsvarar 5 procent av alla turister i staden. Ett Vegas-besök fulländas först när du besökt en av deras shower!

Just nu finns det sju stycken Cirque du Soleil-shower uppsatta i Las Vegas. Vi listar dem nedan och var du kan se dem.

Ka MGM Grand
Plats: MGM Grand
Premiär: 2004
Hemsida: Länk

handlar om konflikter och kärlek. Två tvillingar splittras som unga och föreställningen handlar om deras möten med elden Kà. En av få Cirque du Soleil-shower som har en sammanhängande och rättfram berättelse. Framtagandet av showen, dekoren och scenen beräknas ha kostat 165 miljoner dollar.

The Beatles LOVE

The Beatles LOVE

Plats: Mirage
Premiär: 2006
Hemsida: Länk

En bejublad uppsättning som blandar teater med musik från den legendariska musikgruppen The Beatles. LOVE blir ofta framröstad som den bästa showen i Las Vegas. Musiken i föreställningen är producerad av George Martin, som producerade mycket av den musik som The Beatles skapade.

Michael Jackson ONE

Michael Jackson ONE

Plats: Mandalay Bay
Premiär: 2013
Hemsida: Länk

ONE bjuder på en berättelse om fyra personer som övervinner olika egenheter med hjälp av Michael Jacksons säregna egenskaper. Exempelvis får den klumpiga ”Clumsy” hjälp att hitta balansen via Michaels vita strumpor och svarta loafers. Musiken i showen är förinspelad, men räkna med att din medpublik ändå vill ställa sig upp och dansa.

Mystère

Mystere

Plats: Treasure Island
Premiär: 1993
Hemsida: Länk

En riktigt långkörare, och den äldsta showen från Cirque du Soleil i Las Vegas. I den specialbyggda teatern, som rymmer 1600 stycken personer, bjuds du på en varierad blandning av underhållning. Cirkus-akter, dans, opera och världsmusik blandat med pop och rock.

”O”

O Bellagio

Plats: Bellagio
Premiär: 1998
Hemsida: Länk

En show med vattentema. ”O” ska uttalas som det fanska ordet eau, som betyder just vatten. Scenen har en pool på 5700 kubikmeter vatten och du bjuds på bland annat synkroniserad simning. Teatern har plats för 1800 stycken åskådare och det är två uppträdanden per dag. 150 scenarbetare hjälper 85 stycken akrobater per uppträdande.

Zumanity

Zumanity Las Vegas

Plats: New York-New York Hotel & Casino
Premiär: 2003
Hemsida: Länk

Zumanity skapades som en motpol till övriga shower från Cirque du Soleil. Mer sensuellt, mer lättklätt och mindre politisk korrekthet. Temat är kabaré och showen har en åldersgräns på 18 år.

R.U.N.

Run Luxor Las Vegas

Plats: Luxor
Premiär: 2019
Hemsida: Länk

Det senaste tillskottet på The Strip från Cirque du Soleil. Istället för klassiska akrobatkonster bjuds du på filmliknande stunts. Inte så konstigt kanske, med tanke på att det är filmmakaren Robert Rodriguez (Sin City, Spy Kids, From Dusk Till Dawn) som står för regin. Motorcyklar, explosioner, biljakter med mera. Räkna med en actionfylld show!

Vanliga frågor om Cirque du Soleil Las Vegas

Var köper man biljetter?

Vill du vara säker på en plats så köper du enklast via Cirque du Soleils hemsida. Är du på jakt efter att köpa en så billig biljett som möjligt så är vår rekommendation att söka upp en Tox4Tonight. De har ett flertal försäljningsställen längs The Strip där du säkert kan köpa legitima showbiljetter, och oftast billigare än det ordinarie priset.

Hur lång är en show?

Vanligtvis ligger de på mellan 75 till 90 minuter.

Har Cirque du Soleil Las Vegas någon klädkod?

Nej, så länge du är hel och ren är du okej. Till och med shorts är godkänt.

Följ oss på Twitter eller kontakta oss via hemsidan.