fbpx

Ny planerad sportarena söder om strippen

Företaget Oak View Group meddelande idag sina planer att bygga ett nytt nöjesdistrikt i Las Vegas. Planerna inkluderar bland annat en ny inomhusarena för sport, underhållning och konserter. Platsen för projektet, som fortfarande är namnlöst, är söder om Las Vegas flygplats och precis intill den tänkta tågstationen för Brightline West.

Marken är drygt tio hektar i storlek och enligt projektet vill man bygga:

  • En arena för 20 000 åskådare
  • Ett nytt casino
  • Ett hotell med 2000 rum
  • En modern amfiteater

Oak View Group driver idag olika arenor i USA. Bland annat Climate Pledge Arena i Seattle,  UBS Arena i New York och Moody Center i Austin.

Projektet beräknades kosta tre miljarder dollar och man hoppas komma igång under 2023.

Andreas kommentar

Som vanligt får man ta alla nyheter om ett nytt projekt i Las Vegas med en nypa salt. Otaliga projekt har aviserats genom åren bara för att sedan försvinna. Det som får detta projekt att kännas lite mer hoppfullt är det seriösa företaget bakom planerna. Oak View Group driver idag ett flertal arenor runt om i världen och har värvat välmeriterade anställda till projektet. Bland annat högt uppsatta direktörer från NHL-laget Vegas Golden Knights och NFL-laget Las Vegas Raiders.

Tanken med att bygga en ytterligare inomhusarena i Las Vegas (här finns ju redan T-Mobile Arena sedan tidigare) är att man vill attrahera ett NBA-lag att flytta till staden. Personligen förstår jag inte varför T-Mobile Arena inte skulle kunna användas till NBA, men Oak View Group tror sig uppenbarligen kunna slå AEG och MGM i kampen om en eventuell kommande NBA-flytt.

Tänkt plats för ny arena i Las Vegas
Tänkt plats för ny arena i Las Vegas