fbpx
Resorts World

Resorts World

Antal stjärnor för Resorts World Las Vegas: 4 av 5
Hotellets tema: Asien
Antal rum: 3500 st
Ägare: Genting Group
Invigdes: 24 juni 2021
Länk: rwlasvegas.com

Resorts World Las Vegas

Fakta om Resorts World Las Vegas

Det första stora hotellet som byggts på Las Vegas Strip sedan The Cosmopolitan stod färdigt 2010. Med sina 4,3 miljarder dollar i byggkostnad blir det också det dyraste hotellet i Las Vegas någonsin. På platsen stod fram till 2007 det tidigare hotellet Stardust. Det revs för att göra plats för Echelon Place. Bara ett år in i byggnationen gick projektet in i ekonomiska bekymmer och marken såldes till de nuvarande ägarna Genting Group. Efter ett par förseningar påbörjade man 2017 att bygga Resorts World, vilket beräknas stå färdigt sommaren 2021.

Resorts World kommer att ha en food court, ett så kallad Hawker Centre, med många asiatiska inslag. Den svenska stjärnkocken Marcus Samuelsson kommer här att öppna Streetbird Las Vegas, ett koncept han hämtar från sitt Streetbird New York.

Hotellets 3500 stycken rum kommer att opereras av Hilton med sina lyxiga hotellkoncept Crockfords, LXR och Conrad. Poolområdet kommer att vara på 20 000 kvadratmeter och inkludera en så kallad ”infinity pool” på 170 kvadratmeter.

Underhållning i form av artistuppträdanden och shower kommer att hållas i evenemangsarenan ”The Theater” som tar 5000 stycken åskådare. Världskända DJ:s kommer att spela på Ayu Beachclub. Initialt kommer artisterna Tiësto och Zedd att vara huvudnummer.

Resorts World Las Vegas har 6000 stycken anställda.