fbpx

Succé för Las Vegas Ballpark

Las Vegas Ballpark
Las Vegas Ballpark, där Las Vegas Aviators spelar sina hemmamatcher.

I april slogs portarna äntligen upp för Las Vegas nya basebollarena, Las Vegas Ballpark. Med två månader baseboll spelade av säsongen så har arenan haft ett publiksnitt på över 9000 stycken åskådare per match, vilket är en stor framgång.

Namnbyte från 51s till Aviators

Det var under säsongen 2013 som dåvarande laget Las Vegas 51s såldes till de nuvarande ägarna, som snabbt gjorde klart att gamla arenan Cashman Field i Downtown Las Vegas inte tillhörde framtidsplanerna. Tidigt tog man sikte mot den välmående förorten Summerlin och under 2017 så säkrade man en finansiering av en ny arena. Året efter började man bygga och den blev klar precis innan årets säsong startade. I samband med nystarten så bytte man namn på klubben från Las Vegas 51s till Las Vegas Aviators. Namnet sägs hedra stadens starka närvaro av flygbaser och Las Vegas-legenden, tillika flygare och företagsledare, Howard Hughes. Lagets logotyp föreställer en pilot. Aviators är en så kallad farmarklubb för Major League-laget Oakland Athletics.

Byggkostnaden är 150 miljoner dollar

Arenan kostade 150 miljoner dollar att bygga, varav Las Vegas Convention and Visitors Authority gick in med 80 miljoner. För det fick man namnrättigheterna för arenan i 20 år framåt.

Publikkapaciteten är 10 000 åskådare och man har som sagt haft nästintill fullsatt varenda match. Det är en fördubbling mot de 4500 åskådare man snittade på den gamla arenan.

Stort fokus har lagts på att erbjuda åskådarna på en kulinarisk upplevelse. TV-kändisen Giada De Laurentiis, Las Vegas-kocken Brian Howard, stjärnbartendern Tony Abou-Ganim och Tim Etter, grundare av Tenaya Creek Brewery, har alla bidragit till maträtter och drycker på arenans många olika restauranger och barer.

Andreas kommentar:

Las Vegas Ballpark är en alldeles bedårande byggnad, och faktiskt världens för tillfället senast byggda basebollarena. Och det märks! Allt känns rykande färskt, och publiken har vallfärdat för att se sitt nygamla basebollag. Man har flyttat från en väldigt ruffig del av Las Vegas till en av de mest välmående delarna i hela Las Vegas-dalen. Arenan ligger precis intill det fina hotellet Red Rock Casino, Golden Knights träningsanläggning City National Arena och shoppingcentrumet Downtown Summerlin. Den enda riktiga nackdelen är att det just nu kostar ganska mycket pengar för en biljett, med tanke på att Aviators bara är en farmarklubb. Men som sportintresserad turist och för någon enstaka match så är cirka 500 kr överkomligt!

Kort fakta Las Vegas Ballpark:

Byggår: 2019
Kostnad: 150 miljoner dollar
Kapacitet: 10 000 st åskådare
Sviter: 22 st
Pooler(!): 1 st
Antal platser på ”Party Deck”: 350 st
Storlek på storbildsskärm: 365 m2 (38 meter bred, drygt nio meter hög)

Hamburgare
Hamburgare på basebollarenan

Källa: thelvballpark.com