fbpx
Mandalay Bay Las Vegas

Mandalay Bay

Mandalay Bay LogoAntal stjärnor för Mandalay Bay: 4 av 5
Hotellets tema: Tropik
Antal rum: 3209 st
Ägare: MGM
Invigdes: 1999
Länk: mandalaybay.mgmresorts.com

Snabbfakta om Mandalay Bay

Mellan 1956 och 1996 låg hotellet Hacienda på denna plats, men sedan 1999 så är det Mandalay Bay som finns här. Temat är tropik och inspirationen kommer från dikten ”Mandalay” av Rudyard Kipling. Placerat längst söderut av The Strip så har du en magnifik utsikt över övriga strippen. Även om hotellet är drygt 20 år gammalt så är det en lyxig känsla som infinner sig här.

Inom Mandalay Bay-komplexet finns två separata hotell. Dels Delano, som är en 43 våningar hög fristående hotellbyggnad, och dels lyxhotellet Four Seasons Las Vegas som tar fem våningar i anspråk på Mandalay Bay.

På detta hotell hittar du, enligt oss, Las Vegas bästa pool – ”Mandalay Beach”.

Nuvarande shower

Michal Jackson ONE
En magnifik dans- och akrobatshow från Cirque du Soleil med musik från Michael Jackson.

House of Blues
En kompakt arena där du kan uppleva livemusik. Antingen från läktaren eller den tillhörande restaurangen. Arenan tar 2000 åskådare

Mandalay Bay House of Blues

Restauranger

Det finns över 20 stycken restauranger och caféer på Mandalay Bay. Här är några av höjdpunkterna.

Charlie Palmer Steak | $$$$
Ett av de bästa steakhousen i Las Vegas.

Aureole | $$$
Klassisk amerikansk meny, men det som sticker ut är vinutbudet. I ett fyra våningar högt vintorn finns här tusentals vinflaskor.

Libertine | $$
En gastropub som vunnit ett flertal priser.

Rivea | $$$
Stjärnkocken Alain Ducasse står bakom denna franska restaurang. Lugn atmosfär med en vit och marinblå inredning.

Fleur by Hubert Keller | $$$
Klassisk bistro som bjuder på klassiska franska rätter. Exempelvis confiterad anka, Coq Au Vin och Tournedos Rossini.

Lupo by Wolfgang Puck | $$$
Kocken Wolfgang Puck är en av Las Vegas främsta och Lupo är en av hans första italienska restauranger. Restaurangen är känd för sin prickfria service.

Stripsteak | $$$$
Ett högklassigt steakhouse känt för sin importerade japanska wagyubiff. Bakom restaurangen står stjärnkocken Michael Mina.

Border Grill | $$
Precis intill poolen The Beach finns den mexikanska restaurangen Border Grill. Med utsikt över poolens ”lazy river” kan du äta mexikanska rätter och sippa på en margarita.

Foundation Room | $$$
En takbar, lounge och restaurang längst upp på Mandalay Bay. Öppnar på eftermiddagen, och då är det en lugn vibe här. Äter du en sen middag, räkna med lite mer klubbkänsla.

Foundation Room Mandalay Bay

Skyfall Lounge | $$$
En takbar/rooftop-bar längst upp på hotellet. Mer avslappnat än intilliggande Foundation Room. Grymma drinkar här!

Kumi | $$$
En japansk restaurang med både amerikanska och sydkoreanska influenser på rätterna. Har också en stor variation på cocktails och sake.

Attraktioner och sevärdheter på Mandalay Bay

Shark Reef Aquarium
Ett stort akvarium, faktiskt ett av USA:s största, där du kan se ett flertal olika djur. Exempelvis hajar, stingrockor, fiskar och reptiler. Ytan är på 8800 kvadratmeter och den största tanken är på 4 900 000 liter. Här finns den omtalade tunneln där du kan se hajar åt alla håll.

Shark Reef Mandalay Bay

Mandalay Bay Event Center
En stor arena med plats för 12 000 åskådare. Här spelas basketmatcher, UFC-fighter, konserter och olika tv-galor som Latin Grammy Awards.

Mandalay Bay Convetion Center
Det låter kanske inte så anmärkningsvärt med mässlokaler, men Mandalay Bay har ett av världens största privatägda komplex för mässor. Har du möjlighet att besöka ett evenemang här så är det en upplevelse.