fbpx
Caesars Palace Las Vegas

Caesars Palace

Antal stjärnor för Caesars Palace: 4 av 5
Hotellets tema: Romarriket
Antal rum: 3960 st
Ägare: Caesars Entertainment
Invigdes: 1966
Länk: caesars.com/caesars-palace

Snabbfakta om Caesars Palace

Hotellet är faktiskt ett av de äldre på The Strip. Det stod färdigt 1966 och inspirationen hämtades från Romarriket. Andra hotell från samma era känns äldre, men Caesars Palace har genom renoveringar bevarat en hög standard. Temat återkommer ständigt på hotellet, bland annat finns det en drygt sex meter hög staty av kejsare Augustus.

Hotellet består av sex byggnader med hotellrum och sviter, samt en mässyta på 28 000 kvadratmeter. En av byggnaderna huserar lyxhotellet Nobu Hotel Las Vegas.

Poolområdet är ett av Vegas bästa och är inspirerade av romerska badhus, så kallade termer.

Nuvarande shower

Absinthe
En show som funnits sedan 2006 och rankas som en av Las Vegas bästa. Tänk Cirque du Soleil, men denna är från företaget Spiegelworld. Komik blandat med burleskt och akrobatkonster. Showen har en 18-årsgräns.

The Colloseum at Caesars Palace
Givetvis har hotellet en kopia av den gamla arenan Colloseum som finns i Rom. Kopian i Las Vegas har plats för 4100 stycken åskådare och är scen för många uppträdanden och konserter. För en lista med aktuella uppträdanden, se The Colloseums hemsida.

The Colosseum Las Vegas

Restauranger

Caesars Palace har alltid sett prestige i att erbjuda en lyxig upplevelse. Man har många restauranger av mycket hög klass här, dessutom med stor variation. Här är de mest populära restaurangerna.

Gordon Ramsay Hell’s Kitchen | $$$
Baserat på tv-serien med samma namn. Den kända tv-kocken Gordon Ramsays tar sitt unika koncept från rutan in till en riktig restaurang.

Restaurant Guy Savoy | $$$$
Systerrestaurang till restaurangen i Paris med samma namn. Guy Savoy anses vara en av världens mest förnämsta kockar och hans eleganta franska rätter är älskade av konnässörer.

Guy Savoy Las Vegas

Beijing Noodle No. 9 | $$
I lokaler som andas en ledig atmosfär bjuds du på rätter med inspiration från norra Kina.

Mesa Grill | $$$
Med ”Lobster Tacos”, tigerräkor med majstamales så känns det som att du är i USA:s ”Southwest” på Mesa Grill. Kändiskocken Bobby Flay står bakom restaurangen.

Old Homestead Steakhouse Las Vegas | $$$$
Originalet finns i New York och har funnits där sedan 1868. Las Vegas-restaurangen erbjuder klassisk steakhouse med ”fine dining”.

Rao’s Las Vegas | $$$
Italiensk restaurang av hög klass. Rao’s kommer usprungligen från New York där man funnits sedan år 1896. Ett tips är att be om ett bord i ”New York Replica Room” i Las Vegas, för att få den bästa upplevelsen.

Gordon Ramsay Pub & Grill | $$$
Gordons andra restaurang på hotellet. Han tyckte att Las Vegas saknade en klassisk engelsk pub med bra mat. Restaurangen har 36 stycken olika ölsorter på fat och 63 stycken olika på flaska.

Nobu Las Vegas | $$$$
Den omtyckta japanska restaurangkedjan Nobu finns i Las Vegas, den här är till och med deras största i världen. Sushi i världsklass, där fisk och skaldjur flygs in från Japan och övriga Asien. Nobu har givetvis även wagyubiff av högsta kvalitet.

Attraktioner och sevärdheter på Caesars Palace

The Forum Shops
En av Las Vegas bästa shoppingupplevelser hittar du i The Forum Shops. 160 butiker, caféer och restauranger hittar du här. Gallerian kallar sig ”The Shopping Wonder of the World”, och du hittar många kända butiker här. Louis Vuitton, Burberry, Versace, Armani, Gucci, Apple Store och Tiffany & Co. för att nämna några. Själva byggnaden och interiören i sig är bara det värt en egen upplevelse.
Komplett lista på butiker hittar du här.

The Forum Shops Las Vegas

The Forum Shops Las Vegas

Lästips: Guide till Hoover Dam