fbpx

Resorts World Las Vegas öppnar 24 juni

RWLasVegas

Det nya kommande jättehotellet Resorts World Las Vegas har länge haft ”sommaren 2021” som mål när man öppnar. Nu är man äntligen mer specifika och meddelar att man kommer att öppna den 24 juni.

Vi måste backa banden hela vägen tillbaka till mars 2013 för att hitta när hotellet utannonserades för första gången. Då hade Genting Group från Malaysia köpt upp marken där Boyd Gamings fiaskoprojekt Echelon Place gått i konkurs.

Hotellet står på klassisk mark

Echelon Place skulle ersätta det gamla klassiska hotellet Stardust och ägarna hade gjort klart allt markarbete och till och med börja bygga fundamentet. Sen kom finanskrisen och Boyd drog i handbromsen år 2008. I mars 2013 sålde man marken till Genting som meddelade att man skulle etablera sitt varumärke Resorts World i Las Vegas.

Resorts World härstammar om sagt från Malaysia. Det finns tio befintliga och sex stycken kommande anläggningar runt om i världen. I USA finns man i New York och i Monticello sedan tidigare. I Europa har man ett hotell i Birmingham

Hotellet i Las Vegas kommer att ha 3500 stycken rum och man har redan innan öppning gjort ett intryck i staden. Man skrev ett omfattande avtal med hotellkedjan Hilton om att driva hotelldelen av jättebyggnaden. Hilton etablerar lyxmärkena Conrad och Crockfords, en del av LXR Hotels & Resorts, i Resorts World Las Vegas. Därefter meddelade man en imponerande uppställning restauranger som får det att vattnas i munnen hos alla foodies. Bland annat kommer svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson att driva Streetbird Las Vegas på hotellet. Nu senast släppte hotellet bomben att man säkrat de världskända DJ-artisterna Tiësto och Zedd i ett par år framöver till sin dag- och nattklubb.

Foton Resorts World Las Vegas öppnar

Lästips: Läs om Las Vegas Strip här.

Följ oss gärna på Twitter. Vi kommer att följa när Resorts World Las Vegas öppnar där.