fbpx

Tao och Hakkasan slås ihop

Tao och Hakkasan slås ihop

De två stora nöjesgiganterna Tao och Hakkasan slås ihop och blir en ledande aktör i Las Vegas. Efter att ha varit två konkurrenter till varandra kommer man nu att tillsammans driva några av stadens hetaste ställen.

Det har pratats i flera år om en potentiell sammanslagning och under 2020 intensifierades förhandlingarna. Något som bidragit till att det blev av var behovet att möta den allt större konkurrensen i Las Vegas. Det kommande hotellet Resorts World Las Vegas försöker attrahera exakt den publik som Tao och Hakkasan i flera år slagits om. Bland annat gick de tidigare Hakkasan-exklusiva DJ-stjärnorna Tiësto och Zedd till Resorts Worlds klubbsatsning.

Tao och Hakkasan

Företaget kommer att heta Tao Group och driva 61 stycken nöjesverksamheter världen runt. Man finns i 22 stycken städer utspridda på fem kontinenter. Tao Groups vd Jason Strauss om nattklubbsnäringen efter covid:

Vi ser en stor efterfrågan på nattklubbar. Jag var i Miami förra veckan, där begränsningar tagits bort, och det var mer livfullt och explosivt än jag någonsin sett. Jag gick till 4-5 olika klubbar och det var människor precis överallt. Det var mer energi där än på någon musikfestival jag varit på.

I Las Vegas kommer alla ställen att behålla sina namn. Utbudet är bland annat Tao Nightclub på The Venetian, Lavo på Palazzo, Marquee och Beauty & Essex på The Cosmopolitan, Hakkasan Nightclub, Wet Republic och Ling Ling Lounge på MGM Grand, Omnia på Caesars Palace samt Jewel och Liquid Pool day club på Aria.

Andreas kommentar om ihopslagningen av Tao och Hakkasan

Tao och Hakkasan, i form av det ihopslagna bolaget Tao Group, ägs nu av evenemangsbolaget Madison Square Garden. MSG bygger för närvarande den sfäriska evenemangsarenan MSG Sphere och kommer att ta upp kampen med AEG och deras T Mobile Arena om att anordna de största konserterna i Las Vegas. Tao Group kommer att bli ett verktyg i den kampen. I övrigt ser jag inga stora skillnader för oss som gäster. Priserna på ”bottle service” kommer inte att bli billigare på grund av detta, precis.

Följ oss gärna på Twitter. Missa inte vår guide om Grand Canyon.