fbpx

Food court på Resorts World

Food court Resorts World

I veckan kom spännande nyheter kring den upphaussade food court som kommer att finnas på det kommande hotellet Resorts World. Det blev snabbt en snackis i Vegas tack vare den imponerade uppställning restauranger som annonserades.

Om man nu ska kalla de restauranger – snarare matstånd eller det mer passande namnet ”food stalls”. Det man gör är att man tar det populära begreppet ”hawker centre” från Singapore. Där är det en slags hybrid mellan en klassisk food court och gatustånd. De singaporianska myndigheterna införde dessa hawker centre för att säkerställa bättre sanitära förutsättningar och är numera ett vanligt inslag i Singapores stadsmiljö.

Stjärnkocken Marcus Samuelsson och Resorts World

På Resorts World kommer man att ha en hawker centre som kommer att heta Famous Foods Street Eats. Den kommer att bestå av 16 stycken matstånd, de flesta med ett asiatiskt tema – men också med ett par västerländska inspel. Bland annat kommer den svenska stjärnkocken Marcus Samuelsson stå bakom Streetbird Las Vegas, som kommer att erbjuda en mängd olika friterade kycklingrätter.

Streetbird Las Vegas is James Beard Award-winning Chef Marcus Samuelsson’s love letter to one of America’s favorite foods: fried chicken. Streetbird Las Vegas will highlight Samuelsson’s take on comfort food classics including his famous Sweet & Spicy Fried Chicken, Hot Honey Chicken & Waffle, Wild Wild Wings, and Mac ’n Greens.

Från Hong Kong kommer Ah Chun Shandong Dumpling med kocken Ah Chun. Hong Kong-upplagan har belönats med Michelinguidens utmärkelse The Bib Gourmand varje år sedan 2013. Här serveras shandongdumplings med handgjorda nudlar.

Den världsberömda amerikanska DJ:n Steve Aoki öppnar en japan- och animeinspirerad restaurang med sin bror Kevin. På deras Kuru Kuru Pa Yakitori kommer det att erbjudas yakitori, kushiyaki, yaki onigiri och andra japanska rätter.

Bar

FUHU Shack kan du beställa en burrito med pekinganka, Nori Bar erbjuder sushi och Pepita’s Kitchen tar sitt framgångsrika koncept från Filippinernas huvudstad Manila. Där kan du bland annat testa deras populära fläskrätt lechon. Blood Brothers BBQ är en prisbelönt restaurang från Houston, som i denna food court på Resorts World kommer att erbjuda barbecue från Texas.

I mitten av Famous Food Street Eats kommer det att finnas en bar med plats för 16 stycken gäster. Enligt Resorts World kommer de att ha en innovativ och automatiserad självbetjäning av öl.

Alla matstånd i food court på Resorts World

 • Ah Chun Shandong Dumpling
 • Boon Tong Kee
 • FUHU Shack
 • Geylang Claypot Rice
 • Googgle Man’s Char Kuey Teow
 • Pepita’s Kitchen
 • Springleaf Prata Place
 • Ten Suns Braised Beef
 • Tiger Sugar
 • Dessert
 • Mamak
 • Streetbird Las Vegas
 • Kuru Kuru Pa Yakitori
 • Mozz Bar by James Trees
 • Blood Brothers BBQ
 • Nori Bar

Foton food court Resorts World

Mer information om food court på Resorts World finns på deras hemsida.

Lästips: Guide om Hooverdammen.