fbpx

NHL utomhus i Nevada

NHL utomhus Nevada

NHL har de senaste åren haft en tradition att spela matcher utomhus, och nu är det dags för Nevada att stå värd för en match. Det är i helgen som två matcher kommer att spelas på en tillfällig ishockeyrink vid Lake Tahoe. I en av matcherna kommer Vegas Golden Knights att möta Colorado Avalanche.

Lake Tahoe ligger i västra Nevada, några mil söder om Reno och ännu närmare delstatshuvudstaden Carson City. Sjön är en av USA:s mest kända och gränsen mellan Kalifornien och Nevada skär rakt igenom den. Även om strandlinjen (114 km lång) inte är alltför exploaterad så finns här många resortanläggningar av hög klass. En av dessa är ”Edgewood Tahoe Resort”, och det är här de två matcherna kommer att spelas. På golfbanans 18:e hål kommer en tillfällig rink att byggas, med en naturskön vy över Lake Tahoe i bakgrunden.

NHL utomhus Nevada
Här spelas matcherna utomhus i Nevada

I Colorado Avalanche, Vegas motståndare i den första matchen lördagen 20 februari, spelar svensken Gabriel Landeskog som säger så här till amerikansk media:

Det är en av de renaste formerna av spelet som vi kan spela. De flesta av oss växte upp med skridskoåkning på sjöar och utomhusrinkar. Det gör det väldigt speciellt att vi får göra det på högsta tänkbara nivå.

I den andra matchen möts Philadelphia Flyers och Boston Bruins. Den matchen spelas söndagen 21 februari.

NHL utomhus Nevada
Kings mot Rangers 1991 i Las Vegas

Det här är inte första gången som NHL spelar utomhus i Nevada. Faktum är att den första sanktionerade NHL-matchen utomhus spelades i just Las Vegas. Året var 1991 då en försäsongsmatch mellan Los Angeles Kings och New York Rangers gick av stapeln. På Caesars Palaces parkering hade man byggt en provisorisk arena och 13007 stycken åskådare bänkade sig för att se Wayne Gretzky och hans Kings slå Rangers med 5-2. Temperaturen under matchen låg på mellan 30 och 35 grader, men isen höll sig förvånansvärt bra tack vare hög luftfuktighet.

Missa inte vår guide om sport i Las Vegas. Följ oss gärna på Twitter.