fbpx

Super Bowl till Las Vegas

Allegiant Stadium Super Bowl Las Vegas

Ryktena visade sig stämma, Super Bowl kommer till Las Vegas! Efter tissel och tassel blev det klart att Allegiant Stadium kommer att bli spelplats för Super Bowl i februari 2024. Samtliga 32 stycken ägare i ligan röstade igenom beslutet.

Allegiant Stadium har en kapacitet på 65 000 personer. Arenan kostade 1,9 miljarder dollar att bygga och öppnade officiellt i juli 2020. Raiders fick inte spela inför fans säsongen 2020 på grund av covid-19-utbrottet, så 2021 var stadions första år med publik på läktarna.

Super Bowl Las Vegas

Nu kommer arenan att vara värd för NFL:s mest eftertraktade evenemang. Las Vegas är redan en populär destination under en Super Bowl-helg. Hotellen är fullbokade och det är ”Big Game”-fester över hela staden. Super Bowl är nästan lika stort som nyårsfirandet i staden. Hur det blir nu när matchen kommer att spelas i staden är svårt att föreställa sig.

Nevadas guvernör Steve Sisolak var förstås glad åt nyheten:

Super Bowl är inte bara en dag, det är en serie av evenemang som leder till finalmatchen. Jag ser fram mot alla besökare som kommer till Las Vegas och gläds åt de nya jobbtillfällen som Super Bowl-evenemanget drar med sig.

Det enda som saknas nu är att Raiders ser till att ta sig till Super Bowl på hemmaplan!

Följ oss gärna på Twitter och Facebook.

Tips: Köp din Vegas Golden Knights-keps hos National Fan Sop.