fbpx

Bästa veganska restaurangerna i Las Vegas

Vegansk restaurang Las Vegas

Om du undrar vilka som är de bästa veganska restaurangerna i Las Vegas så har du kommit helt rätt. Las Vegas är en av de bästa amerikanska städerna för en foodie. De flesta anrättningarna i staden kan erbjuda veganska alternativ, men för att platsa på vår lista så behöver restaurangen vara vegansk fullt ut.

1. VegeNation

Vegenation Las Vegas

Adress: 616 East Carson Avenue, Las Vegas (Google Maps)
Hemsida: www.vegenationlv.com
Utbud: Frukost, Lunch, Middag, Fika

Allt på menyn är till 100 procent plantbaserat. Det är värt att ha det i åtanke med en meny som innehåller Buffalo Wings, burgare och ”köttbullar”! I den mån det går så kommer ingredienser, öl, kryddor, kaffe m.m. från lokala tillverkare i Las Vegas.

När kocken Donald Lemperle fick cancer och behövde lägga om sin kost till ett sundare alternativ fick han upp ögonen för plantbaserad kost. Ur det nya perspektivet skapade han VegeNation som nu finns på två adresser i Las Vegas-området. Den mest centrala finns i Downtown Las Vegas. Det kanske inte andas lyx och flärd, men det är en speciell ”vibe” på maten, servicen och lokalen.

Vårt tips är att quesadillarätten ”Muchas Gracias” gjord av sötpotatis och bönor. Magisk! Går även att få glutenfri.

2. Simply Pure

Simply Pure Las Vegas

Adress: 707 Fremont Street, Las Vegas (Google Maps)
Hemsida: www.simplypurelv.com
Utbud: Lunch, Middag, Fika

Placerat i hippa ”Container Park” i Downtown Las Vegas så finns Simply Pure. Det är kocken Stacy Dougan som driver denna restaurang med inriktning på ”raw food” och vegansk kost, vilket innebär att maten inte tillagats varmare än 115 Farenheit (46 grader Celsius).

Här finns bland annat tacos, pastarätter, soppa, wraps och vårrullar på menyn. Favoriten här för oss är zucchinipastan med salladslök (”Angel Hair Zucchini Pasta”). Avsluta med en cheesecake ”Strawberry Heaven”.

3. Veggie House

Veggie House Las Vegas

Adress: 5115 Spring Mountain Road, Las Vegas (Google Maps)
Hemsida: www.veggiehouserestaurant.com
Utbud: Asiatiskt, Lunch, Middag

Ytterligare en restaurang du inte bör bedöma utifrån läge och exteriör. I så fall går du miste om något utöver det vanliga. Placerat cirka tio minuter med bil väster om The Strip ligger denna asiatiska restaurang med namnet Veggie House. På menyn hittar vi klassiska rätter som sushi, dumplings, tofu och nudlar. Och vi lovar, det samlade Google-betyget på 4,6 av 5 är inte i överkant!

Här missar vi inte att äta deras ”Orange Chicken” gjorda av blomkål. Panda Express-klass på ”kycklingen”!

4. Garden Grill

Garden Grill Las Vegas

Adress: 7550 West Lake Mead Bloulevard Suite 8, Las Vegas (Google Maps)
Hemsida: www.gardengrilllv.com
Utbud: Grill, Lunch, Middag

En relativt ny restaurang som du hittar i förorten Summerlin. Garden Grill erbjuder klassiska amerikanska rätter som ”philly cheese steak”, quesadillas, tacos och burritos. Och allt är förstås veganskt.

Själva restaurangen öppnade efter sommaren 2019, däremot har man i flera år erbjudit sin mat via catering. Det märks på smakerna att rätterna är genomtänkta. Och på något sätt tycker vi att det är befriande med menyer som inte enbart består av tofu och aubergine.

Vårt tips här? ”Buffalo Crispy Chick’n Sandwish”!

5. Veganos Kitchen

Veganos Kitchen Las Vegas

Adress: 3149 North Rancho Drive, Las Vegas (Google Maps)
Hemsida: www.veganoskitchen.com
Utbud: Lunch, Middag

Det här är en av de mest populära veganska restaurangerna i Las Vegas. Veganos Kitchen erbjuder typiska mexikanska och amerikanska rätter. Burrito, soppa, sallad, nachos, pizza, burgare – du hittar allt här. Man erbjuder sju sorters veganskt kött, bland annat chorizo och plantbaserat kött. Allt på menyn är givetvis 100 procent vegansk.

Ägaren Jose Oros flyttade från Mexiko till USA 1989 och till Las Vegas år 2004. När hans dotter informerade honom om vegansk kost blev han såld och öppnade restaurangen tillsammans med henne. Återigen en restaurang en bit från The Strip, denna ligger i North Las Vegas.

Pizzorna här är otroliga. Vi väljer gärna ”Mexican Style Rajas Pizza”!

Övrigt

Alla restauranger på denna lista ligger utanför The Strip och bara två av restaurangerna ligger i Downtown Las Vegas. Anledningen är att det inte finns någon helvegansk restaurang på The Strip. Däremot erbjuder de flesta restauranger ett eller flera veganska alternativ. Och bäst på detta är hotellen Wynn och Encore som ägs av casinomogulen och veganen Steve Wynn. Alla restauranger på dessa två sammankopplade hotell har flera veganska alternativ. Några av Las Vegas bästa veganska rätter finns tveklöst på:

Terrace Pointe Cafe

Terrace Pointe Cafe

Adress: 3131 South Las Vegas Boulevard, Las Vegas (Google Maps)
Hemsida: www.wynnlasvegas.com/dining/casual-dining/terrace-pointe-cafe
Utbud: Casual

Som sagt, det här är inte en till 100 procent vegansk restaurang. Faktum är att du inte hittar den veganska menyn på deras hemsida ens. Men tro oss, den finns – så fråga efter den när du får ditt bord.

Som så mycket annat på hotellet Wynn så håller restaurangen en mycket hög klass. Här finns några av våra absoluta favoriter, som exempelvis belgisk våffla med färska bär. Eller den småstarka rätten Spicy Tofu Scramble som är en härlig blandning av tofu, bönor, lök och avokadosalsa.

Bästa veganska restaurangerna i Las Vegas?

Hur mycker rätt och fel har vi i vår lista? Saknas någon restaurang? Tyck till genom att följa och skriv till oss på Twitter.

Läs gärna fler av våra guider. Exempelvis vilket lyxhotell som är bäst i Las Vegas.