fbpx

Nyårsfirande i Las Vegas 2020

Ett nytt år närmar sig och kan man önska sig något bättre än ett nyårsfirande i Las Vegas? Vi listar saker du kan göra i Las Vegas samtidigt som du firar av det nya året (och det nya decenniet).

The Strip stängs av för biltrafik

Klockan 16:00 på nyårsdagen stängs Las Vegas Boulevard (strippen) av för biltrafik från Mandalay Bay ända upp till The STRAT. Då kommer uppskattningsvis 300 000 människor att välla ut från casinona och fira på gatan. Oavsett var du kommer att befinna dig kommer du garanterat att få se ett storskaligt fyrverkeri.

Fremont Street Experience

Den världskända gågatan kommer att fira den färdiga uppgraderingen av sin enorma tv-skärm Viva Vision med ett stort nyårsfirande. Firandet kallas för America’s Party. Fyra scener med livemusik och väl påkostade pyroteknik och fyrverkerier utlovas. 35 dollar kostar inträdet och åldersgränsen är från 21 år.
Mer information finns här.

Lizzo spelar på The Cosmopolitan

Den populära sångerskan/rapparen Lizzo uppträder på hotellet The Cosmopolitan. Konserten startar 21:00 och inträdet kostar från 99 dollar. Lättast att få biljetter är på Stubhub.

108 Party in the Sky på The STRAT

Ett av de dyrare, men också mest storslagna, alternativen är att fira in nyåret längst upp i utsiktstornet på The STRAT. Det är festen 108 Party in the Sky som äger rum här på 108:e våningen. DJ Godzilla och DJ Mickey står för musiken. Ett flertal barer på våningen serverar martinis och champagne. Biljetter kostar från 265 dollar.

Maroon 5 uppträder på Mandalay Bay

Det omåttligt populära bandet Maroon 5 kommer att spela två dagar i rad på hotellet Mandalay Bay. Den andra konserten börjar 20:00 på nyårsafton. Biljetter kostar från 80 dollar.

Tips på hur du tar dig runt under nyårsfirande i Las Vegas

Eftersom strippen är avstängd så behöver du åka taxi eller Uber på baksidan av hotellen. Räkna dock med enorma köer. Lättast är att åka Las Vegas Monorail istället.

Läs fler av våra guider, exempelvis om olika färdmedel i Las Vegas.