fbpx

National Finals Rodeo 2019

National Finals Rodeo 2019

Nu närmar sig ett av Las Vegas största årliga evenemang – National Finals Rodeo. Det är precis vad det låter som, en rodeotävling. Och som namnet också antyder så är det en final.

Det är det amerikanska rodeoförbundet Professional Rodeo Cowboys Association som håller sina avslutande tävlingar i Las Vegas. I år är det 35 år sedan som tävlingarna gjorde entré i Las Vegas. Numera hålls det i den stora sportarenan Thomas & Mack Center, som till vardags är hemmaplan för universitetets basketlag UNLV Rebels.

Datum för tävlingarna är 5-14 december, men man tjuvstartar redan 1 december med evenemang och mässor. Dessa hålls dels i det stora casinot South Point i södra Las Vegas, och dels i Las Vegas Convention Center. Dessutom hålls stora konserter med några av countrymusikens största stjärnor. Bland annat Reba, Brooks & Dunn, George Strait, Shania Twain och Jason Aldean uppträder.

När det kommer till själva tävlingarna så gör ryttarna upp om totalt 10 miljoner dollar i prispengar. Grenarna är klassiska rodeomoment som ”bronc riding”, ”Tie-Downtown Roping” och ”Barrel Racing”. De femton bästa deltagarna under årets tidigare tävlingar blir inbjudna till National Finals Rodeo. Man uppskattar att cirka 170 000 stycken besöker tävlingarna och är således ett av stadens allra största evenemang.

Lite kuriosa är att gruset som tävlingarna hålls på återanvänds varje år. När tävlingarna är slut så magasineras gruset på universitets campus till nästa års tävlingar.

National Finals Rodeo 2019

Mer information med schema, biljetter och övrig information finns på den officiella hemsidan.

Lästips: Guide hur du tar dig runt i Las Vegas hittar du här.