fbpx

USA öppnar upp för att flyga efter covid

USA öppnar för att flyga

Idag kom beskedet vi väntat på, USA öppnar äntligen upp för att få flyga till landet igen! Från och med början av november så kommer USA att tillåta även icke-amerikaner att flyga in i landet. Medborgare från samtliga EU-länder, Storbritannien och vissa delar av Sydamerika, Asien och Afrika är nu välkomna.

Restriktionerna har nu funnits i 18 månader och syftet är att minska spridningen av coronaviruset. Omvärlden har sedan dess i mångt och mycket öppnat upp igen, medan USA valde att ha kvar sina stängda gränser. Politiker i EU ansåg att det var orättvist och har under sommaren diskuterat att införa restriktioner för amerikaner att resa till Europa. Nu tror vi att de planerna skrotas och att man i stället hyllar USA:s nya direktiv.

Nya regler för att flyga till USA

Även om restriktionerna hävs från och med början av november, så har USA inför nya regler som gäller på obestämd tid. Följande krav krävs för inträde till USA:

  • Du ska vara vaccinerad mot covid, och du måste kunna styrka vaccinationen med ett covidbevis
  • Dessutom ska du inför din resa göra ett negativt covidtest, och det ska inte vara mer än tre dygn gammalt
  • Har du ett medborgarskap i USA behöver du inte vara vaccinerad, men måste ta ett covidtest innan och efter ditt flyg
  • De nya reglerna startar i början av november 2021

Andreas kommentar

Jippi, vilken glad nyhet att USA öppnar för att få flyga dit igen! Personligen har jag en stor längtan och har faktiskt en inbokad resa i januari. Dessutom har jag två biljetter till The Killers i Las Vegas i augusti, så de nya reglerna är välkomna.
Att Las Vegas får tillbaka sin internationella turistnäring kommer att göra staden gott. Besökarantalet ligger fortfarande cirka 30 procent lägre än det covidfria året 2019, och det beror mycket på avsaknaden av de utländska besökarna.

Lästips: Missa inte vår uppskattade guide om Grand Canyon!

Följ oss gärna på Twitter och Facebook.