fbpx

Mannekin Pis i Las Vegas vandaliserad

Manneken Pis Las Vegas

En av Europas mest kända statyer, Mannekin Pis, finns givetvis reproducerad i Las Vegas. Originalet står i den belgiska huvudstaden Bryssel och kallas inofficiellt för ”Den kissande pojken”. En rak översättning av Mannekin Pis är dock ”Liten man kissar”. Vad har allt detta med Las Vegas att göra kanske ni undrar? Med tanke på att det finns ett Eiffeltorn, en frihetsgudinna och en staty av Julius Caesar i Las Vegas så är det kanske inte så konstigt.

Förklaringen är att den lokala affärsmannen Derek Stevens har belgiskt påbrå, och när han skulle utsmycka sitt hotell The D så föll valet på statyn. Dels för att den är belgisk ursprungligen, och dels för att den stora portion humor statyn symboliserar. Så år 2015 skrevs det ett licensavtal och statyn är numera en av tre kopior runt om i världen.

Nu sex år senare har statyn hamnat på rubriker igen. Detta efter att några partysugna lyckats ha sönder den i samband med en till synes spontan dans runt statyn. Derek Stevens postade på Twitter en suddig video från en övervakningskamera som filmade händelseförloppet. En i gänget klättrade upp på statyn och råkade antagligen ofrivilligt ha omkull den. Gärningspersonerna är fortfarande på fri fot. Vet du vad som hände med Mannekin Pis i Las Vegas så tar Mr Stevens gärna emot ditt tips!

Lästips: Läs om Vegas Golden Knights.

Följ oss gärna på Twitter, Facebook och Instagram.