fbpx

MLB till Las Vegas?

Las Vegas Athletics MLB

Ytterligare en av de stora amerikanska sportligorna ser ut att kunna flytta till Las Vegas. Det är den amerikanska basebolligan Major League Baseball (MLB) som gett laget Oakland Athletics klartecken att få leta efter ett nytt potentiellt hem. Som en av de största städerna utan ett lag i MLB så lockar Las Vegas som ny hemvist.

Oakland Athletics har i flera årtionden gjort ansträngningar med staden Oakland om att få möjlighet att spela på en ny och modern arena. Staden har i omgångar renoverat den nuvarande arenan Oakland Coliseum, men eftersom den är byggd för både amerikansk fotboll och baseboll har arenan inte varit optimal för Athletics. Ironiskt nog tröttnade NFL-laget Oakland Raiders på samma arenasituation och flyttade till just Las Vegas. Nu närmar sig arenans enda nuvarande hyresgäst samma flytt.

MLB-laget har sänt delegationer till Las Vegas vid ett flertal olika tillfällen och lokaliserat cirka 20 stycken tänkta platser att bygga en ny arena på. Laget har i synnerhet tittat på den närliggande staden Henderson, precis söder om Las Vegas.

Huvudspåret för Athletics är dock att fortsätta spela i Oakland, och om bara några dagar ska stadsfullmäktige rösta för eller emot ett projekt vid hamnen. Jätteprojektet är tänkt att kosta 12 miljarder dollar och skulle i så fall inkludera en ny basebollarna för en miljard dollar. Rykten gör dock gällande att laget och staden står en ganska bra bit ifrån varandra i vissa detaljer i det tänkta avtalet. Därför sonderar laget bland annat Las Vegas som framtida spelplats.

Oakland har på kort tid tappat några av USA:s hetaste lag till andra städer. Basketlaget Golden State Warriors flyttade till San Francisco och NFL-laget Raiders flyttade till Las Vegas.

Vid en eventuell flytt till Las Vegas skulle Athletics spela på den nybyggda arenan Las Vegas Ballpark, som har en kapacitet på 10 000 åskådare. Arenan är hemmaplan för Athletics farmarlag Las Vegas Aviators.

Las Vegas Ballpark Athletics

Lästips: Läs vår guide om Grand Canyon. Följ oss gärna på Twitter och Facebook.