fbpx

Virgin Hotels Las Vegas öppnat

Virgin Hotels Las Vegas

Äntligen har Virgin Hotels Las Vegas invigt sitt nyrenoverade hotell ett stenkast från strippen. Invigningen skedde med buller och bång under torsdagskvällen. Egentligen skulle hotellet ha öppnat under förra hösten, men COVID-19-pandemin sköt upp det till januari i år. När tiderna inte såg speciellt mycket ljusare ut så försenades öppningen ytterligare till den 25 mars.

Virgin Hotels köpte Hard Rock Hotel

Det var år 2018 som det brittiska företaget Virgin köpte upp Hard Rock Hotel i Las Vegas för 500 miljoner dollar. Hotellet byggdes 1995 och blev snabbt ett hett ställe att besöka. När övriga Las Vegas satsade på att bli mer familjevänligt så riktade Hard Rock Hotel sig mer in på fest och storspelare. Hotellet renoverades och byggdes ut genom åren. Ursprungligen hade man 339 stycken rum men hade efter flertalet expansioner över 1500 rum.

Renovering för 200 miljoner dollar

Hard Rock Hotel tappade med åren sin glans och läget 1,5 kilometer från Las Vegas Strip gjorde att man inte fick speciellt många spontanbesökare. Samtidigt hade Virgin Hotels etablerat sig i USA och letade efter lämpliga hotell att ta över i Las Vegas. Sagt och gjort, man köpte hotellet och stängde ner det i nästan ett år för att göra en helrenovering. Över 200 miljoner dollar investerades i ombyggnationen och nu är hotellet som sagt öppet och heter efter ett namnbyte Virgin Hotels Las Vegas.

Efter öppnandet har man 5600 kvadratmeter med spelyta, som inkluderar 44 spelbord och 650 slotmaskiner. Samtliga 1504 rum är renoverade från grunden. Rummen styrs av en app på telefonen och agerar således även rumsnyckel. Du kan även checka ut och beställa roomservice från samma app.

Underhållning och mat på Virgin Hotels Las Vegas

Det gamla Hard Rock Hotel hade förstås en inriktning på musik och underhållning. Bland annat fanns här den populära konsertlokalen The Joint. Den finns kvar men kommer att genomgå en renovering. Än så länge går den under namnet The Theater at Virgin Hotels Las Vegas. Den andra lokalen för musikunderhållning, Vinyl, byter namn till 24 Oxford.

Totalt finns det tolv stycken restauranger och barer på hotellet. Bland annat:

  • Commons Club. Virgin Hotels eget koncept med lounge och restaurang.
  • Olives. Restaurang med tema på medelhavet.
  • Funny Library Coffe Shop. Inte helt otippat ett café.
  • Money Baby. En sportbar i hotellets tidigare nattklubbslokaler.
  • Nobu. Populär restaurang som var kvar efter renoveringen.

Exteriör Virgin Hotels Las Vegas

Andreas kommentar om Virgin Hotels Las Vegas

Kul att de äntligen kunde öppna portarna! Jag är lite nyfiken på hur Virgin kommer att stå sig i Las Vegas myllrande utbud av bra hotell. Jag är lite skeptisk till kedjor generellt, speciellt med Virgin som har ett brand som andas prispress. De får gärna överraska mig, och hittills av reaktionerna att döma så verkar det vara en lyckad satsning.

Glöm inte bort att följa oss på Twitter.