fbpx

Corona och Las Vegas

Corona Las Vegas

Likt övriga världen så påverkar Corona-viruset (också känt som COVID-19) även Nevada och Las Vegas. Den 17 mars tog Steve Sisolak, guvernör i Nevada, beslutet att stänga ner stora delar av statens offentliga verksamheter och näringsliv i 30 dagar. Syftet är att minska spridningen av det snabbspridande viruset.

Beslutet innebär en temporär stängning av:

  • Hotell och casinon
  • Restauranger, barer, pubar, vinställen, natt- och dagklubbar
  • Biografer och bowlingbanor
  • Attraktioner och museum
  • Frisörer, nagelsalonger, solarium
  • Gym och hälsoklubbar
  • Arenor för sportevenemang och konserter

Undantag medges för restauranger som kan leverera via hemkörning eller erbjuder hämtmat. Däremot får man inte äta på dessa restauranger.

Andreas om Corona-viruset och Las Vegas

Det är nog ingen som har missat att de som ekonomisk lidit mest av denna virusspridning är turistnäringen. Flyg ställs in, hotell stänger ner, folk går inte på restaurang och så vidare. Las Vegas är en av världens mest ikoniska turistdestinationer och drabbas förstås extra hårt. När drygt 150 000 stycken hotellrum stängs ner så är påverkan betydande. Däremot är jag övertygad om att staden kommer att komma tillbaka starkt när pandemin anses vara över. Det är oklart om de här första 30 dagarna är tillräckliga, men staden är rustad med ett turistråd (Las Vegas Convention and Visitors Authority) och företag (MGM, Caesars, Sands, Blackstone, Wynn m.m.) i världsklass. Om det är någonstans jag tror att en återställelse till det normala kommer att ske mer friktionsfritt så är det i Las Vegas. Personligen skulle jag inte att tveka att boka en resa i höst om jag hade de planerna.

Foton

Besökare och boende i staden har på sociala medier lagt upp foton från ett tomt Las Vegas. Där det vanligtvis är mycket folk i rörelse är det numera, efter guvernörens beslut, folktomt.

Tom valetparkering

Parkeringshus Las Vegas

Nedsläckt Bellagio

Följ oss gärna på Twitter. Missa in att läsa våra guider, exempelvis om Grand Canyon.