fbpx

Bäst pizza i Las Vegas

Pizza Las Vegas

Älskar du pizza så är Las Vegas en utmärkt destination. Här hittar du allt från fina restauranger till små krypin som alla levererar grymma pizzor. Vi listar våra bästa tips här.

1. Pizza Rock

Pizza Rock Las Vegas

Adress: 201 North 3rd Street, Las Vegas (Google Maps)
Hemsida: pizzarocklasvegas.com

Pizza Rock Las VegasPrecis intill hotellet Downtown Grand i downtown Las Vegas ligger den hyllade restaurangen Pizza Rock. Restaurangen har mestadels italienska rätter på menyn, och huvudnumret är utan tvekan pizzorna. Bakom restaurangen står Tony Gemignani som har varit med på tv-kanalen Food Network, varit gäst hos talkshowstjärnan Jay Leno och figurerat i Guinness rekordbok.

Våra favoriter här är deras prisvinnande Margeritha, som de bara gör 73 stycken av per dag, och den lite tjockare Detroit-style-pizzan. Perfekt gräddade pizzor med färska råvaror gör pizzorna bäst i hela Las Vegas!

Har du bråttom kan du beställa i ”House of Slice” som ligger i restaurangens entré. Då kan du köpa en pizzaslice att äta på språng eller i restaurangens bar.

2. Sirrico’s Pizza

Sirrico's Las Vegas

Adress: 3790 South Las Vegas Boulevard (Google Maps)
Hemsida: New York-New York

Tänker man på pizza och USA så hamnar man snabbt i Little Italy i New York. Fyra miljoner italienare utvandrade till USA mellan 1880 och 1920 och tog med sig sin matkonst. Pizzan fick fäste och är idag landets mest populära snabbmat.

Vill man ha den rätta New York-feelingen i Vegas så får man den förstås på hotellet New York-New York. Här finns ett litet krypin namngiven Sirrico’s som säljer pizzaslices. Det är så litet att du inte kan sitta inne i restaurangen, utan du får sitta ute i hotellets tappning av New Yorks gator. Hela paketet, tillsammans med väldigt goda pizzor förstås, gör att ett besök här blir en väldigt trevlig upplevelse.

3. Five50

Five50 Las Vegas

Adress: 3730 South Las Vegas Boulevard (Google Maps)
Hemsida: Aria

Five50 Pizza Las VegasNamnet på restaurangen refererar till den temperatur de gräddar sina pizzor i, 550 farenheit. Till skillnad från övriga ställen på denna lista så är Five50 lite mer ”fine dining”. Restaurangen återfinns i hotellet Aria och säger sig servera typiska östkustpizzor. Vi kanske inte skriver under att det känns som en pizza från New York som serveras, utan möjligen en lite mer trendig pizza. Däremot inte sagt att det är dåliga pizzor, tvärtom. Bakade med perfektion med otroliga smaker! Den pizza vi alltid beställer här är ”Gotham” med pepperoni, korv och salami. Kolhydrater och protein i symbios!

4. Secret Pizza

Secret Pizza Cosmopolitan Las Vegas

Adress: 3708 South Las Vegas Boulevard (Google Maps)

Det är möjligt att det inte är själva pizzan som drar upp betyget här, utan mystiken att över huvud att hitta stället. Hotellet The Cosmopolitan har en del hemligheter för sig, varav pizzerian med det inofficiella namnet Secret Pizza är en dem. Vi tänker inte avslöja hur du hittar hit då det är en del av tjusningen. Med det sagt – en pizzaslice här är väldigt god och väl värt det lilla äventyret.

5. Giordano’s Pizza

Girodano's Pizza Las Vegas

Adress: 3619 South Las Vegas Boulevard
Hemsida: Giordanos.com

Giordanos Pizza Las VegasGirodanos är en kedja som härstammar från Chicago. Totalt har man cirka 50 stycken restauranger i USA. De flesta i Chicago-området, men två återfinns i Las Vegas. En i Boca Park i Summerlin, och en på The Strip utanför hotellet Bally’s.

Deras specialitet är förstås den klassiska ”deep dish”-pizzan. Det är en tjockare variant av den klassiska pizzan och är väldigt populär i Chicago. Givetvis hittar vi den andra Chicago-baserade pizzan ”stuffed pizza” på menyn. Den kan närmast liknas vid en paj. Räkna med mycket smältost. Vi älskar det!

Bubblare bäst pizza i Las Vegas

Pin-up Pizza

Utanför hotellet Planet Hollywood ligger Pin-up Pizza. Här hittar vi strippens största pizzaslices, vilket gör det mer prisvärt än andra ställen på strippen.

Evel Pie

Ett pizzaställe med ett tema på stuntmannen Evel Knievels liv. Billigt men fortfarande riktigt bra pizzor här. Ligger på Fremont Street och deras motto är ”Live hard, ride fast, eat pizza”.


Följ oss gärna på Twitter.
Lästips: Läs allt om Las Vegas NFL-arena Allegiant Stadium.