fbpx

The Slanted Door Las Vegas

Logo

Inom kort kommer den populära restaurangen The Slanted Door att öppna i Las Vegas. Det är den 2 mars som restaurangen öppnar i Forum Shops på Caesars Palace.

Originalet av The Slanted Door finns i San Francisco sedan 1995. Hemmahörandes i den ikoniska byggnaden San Francisco Ferry Building har restaurangen dragit till sig matgäster från hela världen. Man har relativt nyligen öppnat en systerrestaurang i San Ramon strax öster om Oakland. Nu är det dags för Las Vegas. Grundaren Charles Phan hade letat lokaler i flera år innan han bestämde sig för Caesars Palace. Därefter tog det tre år av planering och renovering innan de äntligen kan öppna sina dörrar.

The Slanted Door serverar moderna vietnamesiska rätter och har vunnit två James Beard Award genom åren. Signaturrätterna är klassiska vårrullar i ny tappning och så kallade Imperial Rolls – friterade vårrullar. Restaurangens andra kännetecken är det stora utbudet av drinkar, speciellt framtagna för att passa rätterna på menyn.

Foton från The Slanted Door

Imperial Rolls The Slanted Door
Imperial Rolls, originalet!
Spicy ahi tuna tartare
Den starka ”Spicy Ahi Tuna Tartare”
Grilled Painted Hills ribeye steak
Entrecote med rostade champinjoner, potatis och rökt sojavinaigrette .
The Dorchester The Slanted Door
Drinken The Dorchester som du kan beställa på The Slanted Door,

Andreas kommentar

Det finns ett flertal riktigt bra vietnamesiska restauranger i Las Vegas, men de flesta ligger i Chinatown några kilometer väster om strippen. På strippen så har Pho på Treasure Island varit det bästa valet, men i ärlighetens namn inget man skriver hem om kanske. The Slanted Door Las Vegas kommer att fylla det tomrum som funnits på strippen efter en bra vietnamesisk restaurang.

Källa: Las Vegas Review-Journal

Lästips: Hur du tar dig runt i Las Vegas, exempelvis med Uber och taxi