fbpx

Atari-hotell planeras i Las Vegas

Atari-hotell

Om några år är det möjligt att bo på ett Atari-hotell i Las Vegas. Det världskända tv-spelsföretaget Atari planerar att öppna åtta stycken hotell i USA varav ett i Las Vegas. Det är ännu inte spikat när det blir av, man börjar under våren med att bygga ett hotell i Phoenix.

Atari står bakom många kända varumärken som Pac-Man, Pong, Space Invaders, Asteroids och Q*bert. Företaget bildades 1972 och ser att det finns ett intresse att fylla hos yngre turister. Hotellen ska ha ett tv-spelsrelaterat tema och satsa på e-sport.

Shelly Miller, talesperson för projektet, berättade att hotellen kommer vara olika stora i de olika städerna. Hon berättade också om att de siktar på att skapa ett ”ekosystem” där man ska kunna äta, sova och spela under samma tak. Vissa rum kommer att ha teman från olika spel, och vissa kommer att ha en inredning som andas en futuristisk design.

Atari-hotell
Rendering hur ett Atari-hotell kommer att se ut när det är färdigbyggt

Bakom hotellsatsningen står Atari, GSD Group, True North Studio och Apple-medgrundaren Steve Wozniak.

Andreas kommentar om Ataril-hotell

E-sport har under en tioårsperiod exploderat i intresse. I Arlington utanför Dallas öppnade en e-sportarena för 100 miljoner kronor för drygt ett år sedan. I Las Vegas finns HyperX Esports Arena på hotellet Luxor redan. Spel som Fortnite, League of Legends och Overwatch spelas i turneringar som omsätter hundratals miljoner kronor. Intresse och målgrupp finns onekligen. Det ska bli intressant att se om Atari lyckas knyta ihop e-sport med logi.

Lästips: Läs om NFL-arenan Allegiant Stadium.