fbpx

NFL-draften 2020 i Las Vegas

Under tre dagar i april kommer årets upplaga av NFL-draften att äga rum i Las Vegas. Det är mellan 23 och 25 april som det omsusade evenemanget intar ”Sin City”. Nu har NFL och Clark County kommit överens om hur det ska gå till rent praktiskt. Den förra draften fyllde Nashvilles gator med över 600 000 stycken besökare. Las Vegas har ställt in siktet på att överträffa denna siffra.

Torsdagen den 23 april kommer draften att dra igång med NFL Draft Red Carpet. Man kommer att bygga en scen på den konstgjorda sjön framför hotellet Bellagio. Där kommer sportens största talanger att presenteras och intervjuas inför alla åskådare. Delar av The Strip kommer att stängas av för att få plats med alla besökare. Scenen på Bellagio kommer sedan att användas för artistframträdanden och andra arrangemang under draften.

NFL-drafren
NFL Draft Red Carpet, här kommer spelarna att visa upp sig i fonänten framför Bellagio

Själva draften, när lagen väljer spelare, kommer att äga rum på Selection Square. Det kommer att ligga intill Caesars Forum och det är där spelarna kommer att väljas av respektive lag.

NFL-draften
Huvudområdet intill Casears Forum

Att besöka NFL-draften är gratis. Cincinnati Bengals kommer att få välja spelare först, följt av Washington Redskins, Detroit Lions och New York Giants.

Las Vegas kommer att få sitt första NFL-lag någonsin när Oakland Raiders flyttar till södra Nevada under detta år och blir Las Vegas Raiders.

Mer information finns på NFL.com.

Skiss över området för draften

Lästips: Snart öppnar Las Vegas Raiders nybyggda arena Allegiant Stadium.