fbpx

Peppermill Las Vegas – äldsta baren på The Strip

Peppermill Las Vegas

Det är nästan en institution i staden, för Peppermill Las Vegas är den äldsta baren på The Strip. Om vi ska vara petiga så är det fullständiga namnet The Peppermill Restaurant and Fireside Lounge. Det är inte helt oävet, eftersom halva lokalen är en restaurang och den andra halvan en loungeavdelning med en öppen eld som man sitter runt.

Eftersom hotellen på The Strip antingen rivs och byggs upp igen eller genomgår en totalrenovering, så är det svårt att hitta genuina ställen här. Därför är det uppfriskande med ett ställe som Peppermill som öppnade 1972 och som fortfarande finns kvar på samma ställe.

Inredningen är mörk med inslag av neon, vilket gör att man känner att man lika gärna kunna befinna sig i ett avsnitt av Miami Vice. Restaurangen har varit spelplats för en rad olika filmer, som Casino och Showgirls.

Peppermill är känt för att servera frukost dygnet runt. I övrigt hittar du typiska rätter som återfinns i en amerikansk diner här. Exempelvis stekar, burgare och kycklingrätter. Räkna med väl tilltagna portioner! Barens signaturdrink är Scorpion Bowl, en drink på nästan två liter och som kostar cirka 200 kr.

Vår rekommendation är att du satsar på att äta frukost här under din vistelse. Oavsett om det är rostat bröd med tillbehör, sockriga pannkakor eller någon av Peppermills elva olika omeletter så kommer du att både bli mätt och nöjd.

Peppermill Las Vegas ligger strax norr om hotellet Encore och precis över gatan där Resorts World kommer att stå klar.

Mer information finns på deras hemsida. Adressen till restaurangen är 2985 South Las Vegas Boulevard.

Foton från Peppermill Las Vegas

Peppermill Las Vegas
Loungen vid den öppna elden
Scorpion Bowl
Signaturdrinken Scorpion Bowl, nästan två liter sprit och juice!
Frukost
Frukost
Burgare
Burgare med lökringar
Nachos med smält ost
Nachos med smält ost

Läs gärna våra guider, exempelvis om sport i Las Vegas.