fbpx

Lee Canyon – skidåkning i Las Vegas

Lee Canyon Las Vegas

Det kommer antagligen som en överraskning för de flesta, men det finns faktiskt möjlighet för skidåkning i Las Vegas. En timmas bilkörning, cirka 60 kilometer väster om staden, ligger södra Nevadas högsta berg Mount Charleston (3 632 meter). En av bergets dalgångar är Lee Canyon, och här hittar vi skidanläggningen Las Vegas Ski and Snowboard Resort.

Lee Canyon öppnade för skidåkning redan 1964. Även om det i svenska mått är en relativt modest anläggning så är betydligt närmare hit än till de stora anläggningarna i Utah. Till Lee Canyon kan du definitivt göra en dagsutflykt och vara hemma till kvällen redan om du bor i centrala delarna av Las Vegas.

26 stycken nedfarter och fyra liftar

Skid- och snowboardanläggningen erbjuder 26 stycken nedfarter, som ombesörjs av fyra stycken liftar, och en backe för tubing. Nedfarterna är mestadels blåa eller svarta, med ett par gröna banor.

Skidåkning i Las Vegas - pistkarta
Pistkartan för Lee Canyon

Säsongen i Lee Canyon är väderberoende, men oftast sträcker den sig mellan december och mars. År 2019 öppnade backarna den 14 december.

Hillside Lodge

Till säsongen 2019/2020 stod den nya fastigheten ”Hillside Lodge” klar. Här finns restaurang, café, festlokaler och en patio med en magnifik utsikt över dalen.

Hillside Lodge Lee Canyon
3D-bild över nya Hillside Lodge i Lee Canyon.

Pris och övrig information

En dagsbiljett för liftarna kostar mellan 70-80 dollar för en vuxen beroende på veckodag. För barn upp till 13 år, samt pensioner, kostar det 60-65 dollar.

Behöver du boka skidutrustning så kostar det mellan 120 och 130 dollar för en vuxen per dag (110-120 dollar för barn). Priset inkluderar även liftkort.

Mer information om Lee Canyon finns på den officiella hemsidan, eller deras Facebook-sida. Ska du knappa in en adress i din GPS så skriver du ”6725 Lee Canyon Road, Las Vegas”.

Foton skidåkning i Las Vegas

Skidåkning i Las Vegas

Liftar i Lee Canyon

Lästips: Läs gärna fler av våra guider, exempelvis hur du tar dig runt i Las Vegas med hjälp av taxi och samåkningstjänster.