fbpx

MGM säljer Circus-Circus och Bellagio

Unlimited; Notes: For all social media and editorial/PR mentions, must include credit: ©2017 MGM Resorts Social Media. Flight courtesy of Maverick Helicopters.

Försäljningarna av hotell duggar tätt, nu står det klart att giganterna MGM säljer Circus-Circus och Bellagio.

För 815 miljoner dollar fick Phil Ruffin, ägare av hotellet Treasure Island, köpa loss Circus-Circus. Placerat på den norra delen av strippen så ansåg MGM att hotellet inte tillhörde sin ”core business”. Hotellet är också ett av de äldre på strippen. Det byggdes 1968 och har i dag 3773 stycken rum.

Lyxhotellet Bellagio kostade desto mer. Företaget Blackstone Real Estate köper hotellet i ett upplägg där MGM fortfarande äger en liten del. Till en början kommer MGM att hyra tillbaka hotellet och sköta driften. Affären värderar hotellet till 4,25 miljarder dollar. Blackstone äger sedan tidigare The Cosmopolitan.

Andreas kommentar

Att MGM säljer Circus-Circus och Bellagio stärker deras ekonomiska ställning. Jag tror att de skyddar sig för svagare tider framöver genom att minska sina risker. Att de säljer av Bellagio är lite av en överraskning, ryktena sa snarare att det var MGM Grand som skulle säljas. Circus-Circus däremot var en lågoddsare. Något behöver ske med det slitna och eftersatta hotellet. När jag var där i januari i år så var det tydligt att det saknades framtidsvisioner för hotellet. Jag hoppas att de nya ägarna hittar en ny formula för att göra det attraktivt igen.

Källa: CNBC

Läs mer om Bellagio Las Vegas här.