fbpx

Otto Wallin boxar titelmatch i Las Vegas

Otto Wallin mot Tyson Fury

Den 28-åriga svensken Otto Wallin har tagit den svenska boxningsscenen med storm. Nu väntar den med råge största matchen i karriären när han ställs mot världsstjärnan Tyson Fury. Matchen kommer att äga rum den 14 september på T-Mobile Arena i Las Vegas.

Otto Wallin, från Sundsvall ursprungligen, har vunnit alla sina 20 stycken proffsmatcher i karriären. 13 av segrarna har skett via knockout. Tyson Fury, 31, har vunnit  28 matcher i karriären – 20 stycken via knockout. Den enda match som han inte har vunnit var mot stjärnan Deontay Wilder i fjol, matchen slutade oavgjort.

Britten Tyson Fury har gjort en makalös comeback i karriären. År 2015 vann han så gott som allt som gick att vinna. Efter det hamnade han i en djup depression och i drogmissbruk. Nu är han tillbaka som en världsstjärna och går in som favorit i matchen.

Viaplay kommer att sända matchen, men det är ännu oklart om man behöver köpa den via PPV.

Om Otto Wallin

Otto föddes i Sundsvall den 21 november 1990. Han började boxas som 16-åring och flyttade sedan till Tyskland. Matchen mot Tyson Fury är Ottos blott andra match utanför Europa. Den första, i april i år, mot Nick Kisner fick avbrytas på grund av att boxarna krockat sina huvuden och börjat blöda kraftigt.

Otto Wallin är 197 centimeter lång och väger 107 kilo.

Om T-Mobile Arena

Arenan stod klar 2016 och byggdes primärt för NHL-laget Vegas Golden Knights. Den kostade 3,5 miljarder kronor och ägs av Anschutz Entertainment Group och MGM Resorts. Utöver hockey så avgörs många större UFC- och boxningsmatcher på arenan. Även större konserter håller hus här.

T-Mobile Arena Las Vegas
T-Mobile Arena i Las Vegas. Hemmaplan för Vegas Golden Knights.

Läs mer om sport i Las Vegas här.

Följ oss gärna på Twitter och Instagram.