fbpx

Trip to Strip – ny samåkningstjänst i Las Vegas

Trip To Strip Las Vegas

Se upp Uber och Lyft, en ny samåkningstjänst har gjort entré i Las Vegas. Det är det kommunala kollektivtrafikbolaget RTC som startat ”Trip to Strip” i kampen om taxiresenärer. Liksom de större drakarna Uber och Lyft laddar man ner en app och både beställer och betalar sin resa via den. Tjänsten särskiljer sig genom att alltid ha samma pris, medan Uber/Lyft har en flytande prissättning utifrån tillgång och efterfrågan. Vidare kör ”Trip to Strip” större bilar som kan ta sällskap upp till elva personer.

Tjänsten har mjukstartat och kör till en början i ett begränsat område mellan SLS Vegas i norr, till flygplatsten McCarran International Airport i söder. Inom kort hoppas man kunna utvidga området till Downtown norrut och ner till M Resort i söder. Aktuell karta går att hitta på denna länk.

”Trip to Strip” körs av den franska transportjätten Keolis, som bland annat kör SL-bussarna i Stockholm. Appen finns på denna länk: https://itunes.apple.com/se/app/trip-to-strip/id1458511233?mt=8&ign-mpt=uo=2.

Andreas kommentar:
Även om det kanske är primärt Uber och Lyft som den nya tjänsten konkurrerar med så välkomnar jag tillskottet som en motvikt mot Vegas taxibransch. Med sitt notoriskt dåliga rykte så behöver taxinäringen i Vegas skärpa till sig. Därför gillar jag satsningen!