fbpx

ESPN och hotellet Linq inleder samarbete

ESPN Las Vegas

Las Vegas var länge ensamma i USA när det kom till betting på sport, något som i övriga USA varit förbjudet. Under förra året lättades reglerna upp och det blev upp till var och en av staterna i landet att själva legalisera sportbetting. Nu är det tillåtet i tolv stater och på gång i flera andra.

Detta har gett ringar på vattnet och nu kommer sport-tv-jätten ESPN att börja satsa på tv-program med inriktning om sportbetting. Därför inleder ESPN ett samarbete med Caesars Entertainment och öppnar en ESPN-brandad tv-studio på hotellet Linq. Studion kommer att vara tv-jättens nav när det kommer till sändningar gällande sportbetting, bland annat programmet ”Daily Wager”.

Studion öppnar under 2020.

Andreas kommentar:
Det här är ett stort steg för Las Vegas. Betting på spel har länge varit tabu för etablissemanget utanför Nevada. De professionella ligorna höll sig medvetet borta från Las Vegas på grund av den starka kopplingen till spel och dobbel. Detta har luckrats upp de senaste åren, bland annat genom Golden Knights och Raiders, och det här är ytterligare ett bevis på att sport och Las Vegas numera är en ”perfect match”!
Det här innebär också möjligen att hotellet blir lite mer sportrelaterat. Nu har ESPN lagt ner sina ESPN Zone-barer runt om i USA, men har bland annat restaurangkonceptet ESPN Grill i Florida. Kanske något för Las Vegas?

Källa: Las Vegas Sun