fbpx

Vegas Golden Knights klara för kvartsfinal

Golden Knights logo

Det satt hårt inne, men Vegas Golden Knights är klara för kvartsfinal i årets Stanley Cup-slutspel. I den sjunde och avgörande matchen mot Minnesota Wild så vann Vegas med 6-2 hemma i T-Mobile Arena.

Vegas ledde serien med 3-1 innan Minnesota tvingade fram den sjunde matchen genom två segrar. Även under säsongen var Minnesota en nagel i ögat för Nevada-laget genom att vinna fem av åtta matcher. Däremot var Golden Knights resoluta i den avgörande matchen och vann med klara 6-2, efter ett hattrick av svensken Mattias Janmark. Den andra svensken i laget i matchen, William ”Wild Bill” Karlsson, noterades för en assist. Målvakten Robin Lehner var åter bänkad, vilket han varit under hela matchserien.

I kvartsfinalen väntar divisionskonkurrenten Colorado Avalanche, som slutade på exakt samma poäng under grundserien som Golden Knights (82 poäng). Lagen möttes åtta gånger under den ordinarie säsongen och vann fyra matcher vardera. Colorado Avalanche slog St. Louis Blues med 4-0 i matcher i sin åttondelsfinal.