fbpx

Corona-lättnader i Las Vegas

Las Vegas

Guvenören i Nevada, Steve Sisolak, meddelade under veckan att delstaten och Las Vegas får vissa Corona-lättnader. Redan med start på måndag den 15 februari kommer vissa restriktioner att blir mildare. Därefter sker ett succesivt återöppnande fram till 1 maj.

I en tidslinje, som kan ses nedan, sammanfattar delstaten de olika stegen som sker 15 februari, 15 mars och 1 maj. I huvudsak handlar det om vilka typer av evenemang och affärsverksamheter som får ha öppet och under vilka förhållanden.

Corona-lättnader Las Vegas

Corona-lättnader i Las Vegas 15 februari

Maximalt 100 stycken individiver eller 35 % av lokalens maximalt tillåtna besökarantal (den lägsta av dessa två antal gäller) får vistas i lokalen. Detta gäller restauranger, barer, gym, religösa platser, arkadhallar, bowlingställen, nöjesparker och så vidare.

Maximalt 100 stycken individer eller 50 % av lokalens kapacitet tillåts dock för vissa verksamheter. Exempelvis bibliotek, museum, djurparker, butiker, köpcentrum och poolområden.

Corona-lättnader i Las Vegas 15 mars

Den 15 mars tillåts maximalt 250 stycken individer eller 50 % av lokalens kapacitet för samtliga ovanstående verksamheter. Nu får även ungdomsidrott och rekreationell idrott för vuxna börja, om man har ansökt och fått godkänt av myndigheterna i förväg.

Corona-lättnader i Las Vegas 1 maj

Tanken är att den maximalt tillåtna kapaciteten under ordinarie förhållanden ska gälla från och med 1 maj. Dock gäller fortfarande att man kommer att behöva använda ansiktsmask, hålla en social distansering och anpassa sig efter lokala regler.

Vissa verksamheter kommer dock att fortsatt att vara stängda. Öppnningen av nattklubbar, stora mässor osv. kommer att dröja ytterligare.

Andreas kommentar

Nevada rankas som en av de sämsta delstaterna på hur man hanterat coronaviruset. Man har haft många fall och har av en del setts som ett slags epicentrum för spridningen i USA. Även i samband med vaccineringen, som pågår nu, så är man sämre än de flesta andra delstater i progressen att vaccinera sin befolkning. Det rapporteras om långa köer och väntetider. Så varför släpper guvenören på vissa restrioktioner just nu? Pengar. Nevada blöder pengar och den relalativt lilla delstaten är i behov av att turistnäringen kommer igång på allvar.

Följ oss gärna på Twitter. Missa inte vår guide om Las Vegas Raiders.

Nevada Corona

Foto: Quintin Gellar