fbpx

Henderson Silver Knights

Henderson Silver Knights

Nu är det dags att välkomna det senaste tillskottet i Las Vegas sportutbud, hockeylaget Henderson Silver Knights! Från och med nu får Vegas Golden Knights sitt farmarlag runt knuten.

Det var i februari som Bill Foley, majoritetsägare av Golden Knights, köpte AHL-laget San Antonio Rampage. Syftet var att flytta laget till Las Vegas-området för att få ett farmarlag närmare sin hemstad. Fram tills nu har Chicago Wolves varit det primära farmarlaget, och det har varit svårt med logistiken med tanke på avståndet. Henderson är en grannstad som har vuxit ihop med Las Vegas, och räknas in i Las Vegas storstadsområde. Det bor cirka 260 000 invånare i Henderson vilket gör det till Nevadas näst största stad.

Lifeguard Arena Henderson
Laget kommer att spela sina matcher i den kommande arenan Lifegurd Arena

Initialt kommer laget att spela sina matcher på Orleans Arena, som ligger i casinot Orleans Hotel. Den temporära arenan var hemmaplan för ECHL-laget Las Vegas Wranglers mellan 2003-2014 och tar 7700 åskådare. Orleans Arena är dock till åren och Silver Knights kommer efter en säsong flytta in den planerade Lifeguard Arena i Henderson. Lifeguard Arena kommer att ta cirka 6000 åskådare och vara toppmodern. Laget har redan sålt 5300 säsongsbiljetter innan det första spadtaget tagits.

Henderson Silver Knights
Logotyperna för Henderson Silver Knights och Vegas Golden Knights kommer att påminna om varandra

Lagets logotyp kommer att efterlikna sin moderklubbs image. Samma sköld och samma riddartema. Lagets färger kommer att vara silver, men de guldfärgade ögonen ska syfta på att spelare i Silver Knights ska ta sikte på att ta plats i Golden Knights. Det är en av de stora fördelarna Foley ser med sitt tillskott, att det blir en mer harmonisk koppling mellan huvud- och farmarlag.

Andreas kommentar om Henderson Silver Knights

Ett snudd på briljant drag av Foley! Golden Knights är hittills en framgångssaga både sportsligt och intressemässigt. Att etablera ett farmarlag med en stark koppling till NHL-laget lär stärka det nya och stora hockeyintresset i södra Nevada.

Lästips: Läs vår guide om sport i Las Vegas.

Källa till nyhet: AHL