fbpx

Real Bodies – en utställning om kroppar

Real Bodies Las Vegas

Är du intresserad av den mänskliga kroppen ska du bege dig till hotellet Bally’s. Där finns den anatomiska utställningen Real Bodies där man får se 20 stycken mumifierade kroppar i olika former. Man visar upp hur kroppen fungerar och hur den faktiskt ser ut ”under ytan”. Vissa av kropparna är delade i hälften, i andra har man tagit ur skelettet. I en del av lokalerna får man se bevarade organ.

Under hela utställningen får man fakta och information om hur kroppen fungerar. Exempelvis att en kropp innehåller lika mycket kol som i 9000 stycken pennor. Eller att vi under en dag andas lika mycket luft som får plats i sju stycken luftballonger.

Tekniken som har använts för att bevara kropparna kallas för plastination. Då byts kropparnas vattenmassa och fett ut mot plast.

Hotellet Bally’s ligger på The Strip mellan hotellet Paris och Flamingo. Öppettiderna för utställningen är 10:00 till 21:00. Biljetterna till Real Bodies kostar 30 dollar för vuxna och 18 dollar för barn (3-12 år). Mer information finns på den officiella hemsidan.

Andreas kommentar:
En av de saker jag älskar mest med Las Vegas är alla högkvalitativa utställningar som finns! Real Bodies är inget undantag utan ytterligare en som får dig att tappa hakan. Det är både en märklig men ändå mäktig känsla att gå runt och titta på mumifierade kroppar. Tekniken som de har använt gör att de går att känna på och dessutom inte luktar något.

Real Bodies Las Vegas

Följ oss gärna på Twitter och Instagram. Lästips: så här fungerar resort fees i Las Vegas.