fbpx

Nytt kommande lyxhotell – Majestic Las Vegas

Majestic Las Vegas
Majestic Las Vegas

Det händer grejer på den norra delen av strippen. Utöver att Resort World (3400 rum, öppnar 2020) och The Drew (4000 rum, öppnar 2022) är på gång så har Majestic Las Vegas nu fått grönt ljus. Det ska stå på den plats det tidigare hotellet Clarion stod, på 305 Convention Center Drive. Det innebär att hotellet får en placering precis intill Las Vegas Convention Centers expandering av sina lokaler. Även om det inte är placerat exakt på strippen så är det bara ett stenkast ifrån.

Hotellet kommer att ha 720 rum, vara femstjärnigt och kosta 850 miljoner dollar att bygga. Däremot kommer det inte att innehålla något casino, istället satsar hotellet på konferenser, hälsa och välmående. Det kommer bland annat att vara rökfritt och hoppas locka till sig Las Vegas-resenärer som inte har gambling som huvudsyfte. Det första spadtaget ska tas maj 2020 och hotellet planeras stå klart till januari 2023.

Andreas kommenterar:

Platsen där Clarion stod, innan det revs 2015, och där nu Majestic ska stå har varit otursförföljd. Det byggdes 1970 och har bytt namn och ägare ett otal gånger. Bland annat har den nu avlidna skådespelerskan Debbie Reynolds ägt hotellet. 1998 köpte wrestlingsförbundet WWF marken och skulle bygga ett hotell med wrestlingstema, men de planerna blev aldrig av.
Personligen är jag lite spänd över att se hur det här området kommer att se ut när Resort World, The Drew och Majestic står klara. Idag är det en tydlig gräns vid hotellet Encore, därefter blir det mycket glesare och mindre glamouröst norrut. Med de nya hotellen kommer området att få mer bil- och gångtrafik, och således kännas mer levande. Kanske kan de cirka 8200 ytterligare rummen bidra till större konkurrens om hotellgäster och lägre priser?

Illustrationer på the Majestic Las Vegas:

Majestic Las Vegas

Majestic Las Vegas

Majestic Las Vegas

Inslag på CBS News Las Vegas om hotellet:

Källa: Bestoflasvegas.com