fbpx

Resedagbok – Zipline på Rio

Rio All Suites Hotel
Rio All Suites Hotel

Ett stenkast från Las Vegas Strip ligger jättehotellet Rio. Det består av ett par olika höga byggnader, och mellan två av dem går en zipline. Av de ziplines som finns i Las Vegas så är det den som är högst belägen.

Vi begav oss dit på förmiddagen. Först tog vi oss till biljettkontoret där vi köpte biljetter och även friskrev oss från skadeståndskrav. Nu visade det sig att vindarna var lite starka för tillfället, så vi fick avvakta en stund. Vi passade på att ta en sväng på hotellet, och det första vi såg var en kvinna som vann 2300 dollar på en slotmaskin. Stor glädje! Vi kikade också in på minigolfbanan i rockbandets Kiss tema. Ganska snart fick vi dock ett meddelande som sa att vindarna hade lugnat ner sig och att vi kunde åka.

Hiss upp till taket

En hissfärd senare var vi längst uppe i hotellet. Närmare bestämt i Voodoo Rooftop Nightclub. Här är det inte helt otippat partyn på kvällarna, men nu agerade det som en slags bas för zipline-verksamheten. På plattformen fick vi hjälp att spänna fast oss innan avfärd. Det var riktigt pirrigt, för det var fortfarande relativt starka vindar. Sen bar det i väg.

Hela 150 meter upp i luften och med en hastighet på 53 kilometer i timmen så sög det förstås till i våra maggropar när vi åkte iväg. Nedanför oss, långt där nere, åkte vi över hotellets stora pool. När vi kom fram så stannade ziplinen till, för att sedan vända tillbaka. Baklänges åkte vi tillbaka till plattformen vi nyss startade från. Vi pressade våra ryggar mot sätena, för känslan var hela tiden att man skulle ramla framåt. Det gjorde vi förstås inte, utan kom fram tryggt och säkert igen. Efter åkturen stannade vi kvar och tog lite sköna panoramafoton över strippens skyline.

En biljett kostar 34 dollar och köps på åkturens hemsida.

Foton från zipline på Rio

Rio All Suites hotel i Las Vegas
Det majestätiska hotellet Rio i Las Vegas. Här finns hela 2520 stycken rum.
Rio Zipline ticket office
Här köpte vi biljetter till åkturen.
Voodoo rooftop bar Las Vegas
Efter en tur med en snabb hiss var vi uppe i Voodoo Rooftop Nightclub.
Rio Voodoo Rooftop Nightclub
Utsidan av Voodoo Rooftop Nightclub.
Rio Zipline
Plattformen vi åkte från, och byggnaden vi åkte till där nere.
Rio Kiss Car
Läcker bil inne på casinogolvet på Rio.