fbpx

SLS Las Vegas byter namn till Sahara Las Vegas

Sahara SLS Las Vegas

Mellan 1952 och 2011 fanns hotellet Sahara Hotel på den norra delen av strippen innan det stängdes pga dålig ekonomi. Det öppnade igen under det nya namnet SLS Las Vegas år 2014 men hade fortsatt svårt att attrahera hotellgäster. Meruelo Group köpte hotellet i april 2018 och har nu inlett en större renovering för 150 miljoner dollar. Hela casinoverksamheten får sig ett ansiktslyft och så gott som alla restauranger renoveras eller byts ut. I samma veva byts namnet ut från SLS Las Vegas till nygamla Sahara Las Vegas.

Ägaren Alex Meruelo sa vid presskonferens i torsdags kväll:

Sahara spelade en stor roll i evolutionen av denna stad till vad den är idag, och nu skriver vi nästa kapitel av stadens utveckling. För att vi älskar Las Vegas.

Andreas kommentar:
Jag har aldrig bott på Sahara/SLS, men har passerat genom det ett flertal gånger. Framför allt för att monorailens mest norra station finns här. De senaste åren har det känts ganska dött här, så ett nytag är behövligt. Att det ska heta Sahara är odiskutabelt, ofattbart att man ens bytte till det identitetslösa SLS.
Kuriosa: Hotellets tidigare attraktion The Speed, en kort rollercoaster i Nascar-tema, ligger och samlar damm bakom Mandlay Bay. Tanken var att den skulle byggas upp i ett nytt kommersiellt område som skulle heta Akita Plaza. De planerna las dock på is och nu ligger attraktionen nedmonterad i väntan på ett bättre öde.

Källa: Las Vegas Review Journal
Mer om hotell i Las Vegas: Länk